Πολιτική

Πώς αποτιμά η κυβέρνηση το ταξίδι Μητσοτάκη στην Οδησσό

Πώς αποτιμά η κυβέρνηση το ταξίδι Μητσοτάκη στην Οδησσό

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Αναστάτωση από την ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους.

Το Μέγαρο Μαξίμου αξιολογεί θετικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό και της συνάντησής του με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που πραγματοποιήθηκε χθες. Ο πρωθυπουργός θέλησε με τη συμβολική αυτή κίνηση να στείλει το μήνυμα της ανανεωμένης στήριξης της Ελλάδας και της ΕΕ προς την Ουκρανία, εν μέρει επειδή είχε συμφωνηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο στα τέλη Ιανουαρίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τη βούληση της χώρας μας να στηρίξει την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, δίνοντας έμφαση στην ιστορική και πολιτιστική σημασία της Οδησσού. Η Οδησσός είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Διασπορά και έδρα αδελφικών σωματείων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε στον Ζελένσκι ότι θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στη χώρα του “στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Ελλάδας και χωρίς να αποδυναμώνει τις αμυντικές της ικανότητες”, όπως είπε.

Παράλληλα, συζήτησαν διάφορους τομείς συνεργασίας, μεταξύ άλλων στον τομέα της ενέργειας. Η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των νότιων διαδρόμων εφοδιασμού της Ευρώπης και αναπτύσσει κάθετους διαδρόμους για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης.

«Όλη η Ευρώπη στηρίζει τον αγώνα της Ουκρανίας για ελευθερία και ανεξαρτησία. Και φυσικά η Ελλάδα δεν μπορεί να λείπει από αυτήν την προσπάθεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απέρριψε «κάθε ανιστόρητο αναθεωρητισμό», ενώ χαρακτήρισε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως «βασικό κόμβο προς την Ουκρανία».

Η επίσκεψη βεβαίως πραγματοποιήθηκε στην σκιά της ρωσικής επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους, κοντά στην ελληνική κυβερνητική αποστολή, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση. «Ακούσαμε κάποιες σειρήνες και λίγο μετά, όταν πηγαίναμε στα αυτοκίνητά μας, ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Για μας είναι η καλύτερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα… Ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments