Nέα της αγοράς

Φρέσκα αραβικά κεφάλαια έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα

Φρέσκα αραβικά κεφάλαια έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Save money with stack money coin for growing your business

Στο στόχαστρο των αραβικών κεφαλαίων συνεχίζουν να βρίσκονται οι ελληνικές εταιρείες με τον κρατικό επενδυτικό βραχίονα του Άμπου Ντάμπι, Mubadala

Στο στόχαστρο των αραβικών κεφαλαίων συνεχίζουν να βρίσκονται οι ελληνικές εταιρείες με τον κρατικό επενδυτικό βραχίονα του Άμπου Ντάμπι, Mubadala, να σχεδιάζει νέες κινήσεις στη χώρα, έχοντας ανανεώσει την συμφωνία του με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ).

Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα o επικεφαλής του Κρατικoύ Ταμείου του Αμού Ντάμπι, Khaled Al Shamlan και η Head of Value Creation Meera Al Suwaidi, υπέγραψε Memorandum of Understanding με τον Dr. Χάρη Λαμπρόπουλο, προέδρο της (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ) για από κοινού επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ. Το MOU υπεγράφη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sultan bin Ahmed Al Jaber.

Στόχος του κρατικού ταμείου του Αμπού Ντάμπι είναι να διευρύνει το αποτύπώμά του στην ελληνική οικονομία, μέσα από νέες επενδυτικές κινήσεις κάποιες εκ των οποίων φέρεται να έχουν μπει ήδη σε τροχιά υλοποίησης με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται σύντομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments