Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Στο 34,8% η ΝΔ -Πέρασε δεύτερος ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ, έκπληξη με Λοβέρδο

Δημοσκόπηση GPO: Στο 34,8% η ΝΔ -Πέρασε δεύτερος ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ, έκπληξη με Λοβέρδο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περνά ξανά στη δεύτερη θέση, παλεύοντας στήθος με στήθος με το ΠΑΣΟΚ. Έκπληξη θεωρείται η καταγραφή του κόμματος «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο με 2,6% είναι μια ανάσα από το εκλογικό όριο του 3%.

Προβάδισμα 20,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει υπέρ της ΝΔ η νέα δημοσκόπηση της GPO για το Star. Παράλληλα, αποτυπώνει «μάχη» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για την δεύτερη θέση.

Η μεγάλη δημοσκόπηση της GPO ενόψει ευρωεκλογών, παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με την Μάρα Ζαχαρέα, από τον Διευθυντή ερευνών της GPO, Αντώνη Παπαργύρη. Η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περνά ξανά στη δεύτερη θέση, παλεύοντας στήθος με στήθος με το ΠΑΣΟΚ. Έκπληξη θεωρείται η καταγραφή του κόμματος «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο με 2,6% είναι μια ανάσα από το εκλογικό όριο του 3%.

Δημοσκόπηση GPO: Στο 34,8% η ΝΔ με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία αποτυπώνει άνετο προβάδισμα 20,5 μονάδων καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 34,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην δεύτερη θέση με 14,3% έναντι 13,9% του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 9,5%, η Ελληνική Λύση 8% και ακολουθούν Νίκη 3,4%, Νέα Αριστερά 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, Δημοκράτες -Α.Λοβέρδος 2,6%, Μέρα 25 2,3% και Σπαρτιάτες 1,8%.

Δημοσκόπηση GPO: Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ κινείται στο 28,8% (πτώση 0,4% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) ο ΣΥΡΙΖΑ με άνοδο 0,8% φτάνει στο 11,7% ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι οριακά τρίτο με ποσοστό 11,4% (άνοδος 0,3%). Ακολουθούν, ΚΚΕ 7,8% (+0,3%), Ελληνική Λύση 6,5% (+1,1%), Νίκη 2,8%, Νέα Αριστερά 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, Δημοκράτες – Α.Λοβέρδος 2,1%, Μέρα 25 1,9% και Σπαρτιάτες 1,5%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 42,5% και στην δεύτερη θέση περνά ο Στέφανος Κασσελάκης με 12% . Σε απόσταση αναπνοής με 11,8% ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το 61,2% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στ. Κασσελάκης μετά το συνέδριο του κόμματος του αποδυναμώθηκε και μάλλον αποδυναμώθηκε.

Αντίθετα μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 69,8% εκτιμά ότι ο Στ. Κασσελάκης ενισχύθηκε και μάλλον ενισχύθηκε.

Το 67,8% των πολιτών θεωρεί ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις του Α. Τσίπρα είχαν σκοπό να αποδυναμώσουν και μάλλον να αποδυναμώσουν τον Στ. Κασσελάκη.

Το ποσοστό αυτό είναι πλειοψηφικό με 46,2% και μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τα κριτήρια της ψήφου των ευρωεκλογών, το 53,9% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί περισσότερο από τα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, το 26,1% από τις προσωπικότητες των υποψηφίων και μόνο το 18.8% θα επηρεαστεί από τα ευρωπαϊκά θέματα.

Το 42,1% θέλει στις ευρωεκλογές να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, το 35,4% να στηρίξει το κόμμα που συνήθως επιλέγει και το 17,5% να στηρίξει την κυβέρνηση.

Τέλος, το 40.6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι πολύ και αρκετά πιθανό στις ευρωεκλογές να ψηφίσει διαφορετικό κόμμα από αυτό που ψήφισε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ το 57,3% το θεωρεί λίγο ή καθόλου πιθανό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments