Ελλάδα

Συνελήφθη και ο δεύτερος Σομαλός της απόπειρας βιασμού στα Εξάρχεια

Συνελήφθη και ο δεύτερος Σομαλός της απόπειρας βιασμού στα Εξάρχεια

Πηγή Φωτογραφίας: newsique.gr/

Ο Σομαλός εντοπίστηκε επάνω σε μία ταράτσα, ενώ εκτιμάται από τις Αρχές ότι ίσως να πήγαινε για κλοπή στο συγκεκριμένο σπίτι.

Υπενθυμίζεται, ότι από την Κυριακή βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. και ο πρώτος δράστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η σύλληψη του δεύτερου Σομαλού έγινε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στα Εξάρχεια, στην οδό Φωκαίας.

Ο Σομαλός εντοπίστηκε επάνω σε μία ταράτσα, ενώ εκτιμάται από τις Αρχές ότι ίσως να πήγαινε για κλοπή στο συγκεκριμένο σπίτι.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του Σομαλού

«Εντοπίστηκε και συνελήφθη, στο πλαίσιο συνεχών και στοχευμένων αναζητήσεων από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, σήμερα (16-3-2024) το απόγευμα, ο 18χρονος αλλοδαπός που αναζητούνταν για την υπόθεση ληστείας και απόπειρας βιασμού, πράξεις που διαπράχθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες της 29-2-2024 σε βάρος γυναίκας εντός του διαμερίσματος της στην περιοχή των Εξαρχείων (σχετικό το από 12-3-2024 Δελτίο Τύπου). Ακολούθως, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων όπου εξακριβώθηκε ότι διώκεται με ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού κατά συναυτουργία και της τετελεσμένης ληστείας κατά συναυτουργία, το οποίο εκδόθηκε βάσει της δικογραφίας που σχημάτισε η ανωτέρω υπηρεσία στο πλαίσιο εξιχνίασης της υπόθεσης».

Προ ολίγων ημερών, η 36χρονη μίλησε στο iefimerida.gr και περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Εξάρχεια: Η 36χρονη περιγράφει πώς «μπλόκαρε» τους Σομαλούς δράστες Όπως περιγράφει: «Είπα από μέσα μου εντάξει. Τώρα θα το ζήσω. Ήρεμα. Τους καθυστέρησα όσο μπορούσα. Τους είπα ότι δεν υπάρχουν χρήματα και αυτοί άρχισαν να ψάχνουν και να χάνουν χρόνο. Αυτό ήταν καλό γιατί τους καθυστέρησα και δεν είχαν χρόνο να προλάβουν να επιχειρήσουν να με βιάσουν νωρίτερα. Είχαν μείνει αρκετό χρόνο στο σπίτι μου και άρχισαν να στρεσάρονται. Οπότε μετά από αρκετή ώρα βρήκαν τα χρήματα, είπαν κάτι στη γλώσσα τους και ο ένας ήρθε και κοίταξε τα δόντια μου. Κοιτούσε να δει εάν έχω χρυσό δόντι για να το ξεριζώσει και στη συνέχεια επιχείρησαν να με βιάσουν».

Πώς η 36χρονη με την ψυχραιμία της απέτρεψε τον βιασμό της Στη μαρτυρία της στο iefimerida.gr η 36χρονη γυναίκα περιγράφει πώς προσπαθούσε με ψυχραιμία να «μπλοκάρει» την ψυχολογία των δύο κακοποιών που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι της. Όπως περιγράφει:

«Δεν φώναξα ποτέ. Ούτε ζήτησα βοήθεια ούτε φώναξα ποτέ. Ήμουν πάρα πολύ ψύχραιμη καθ’ όλη την διάρκεια του περιστατικού. Συζητούσα μαζί τους. Προσπάθησαν να με βιάσουν και οι δύο δράστες, αλλά παρέμεινα ψύχραιμη όσο μπορούσα για να μην χάσω τον έλεγχο. Συζητούσα μαζί τους ήρεμα και τους μπλόκαρε η στάση μου. Δεν φώναξα ποτέ παρά μόνο όταν προσπάθησαν να κατεβάσουν την κουβέρτα και να με βιάσουν. Τότε τους είπα: “Όχι δεν θέλω με επιβλητικό ύφος. Και επειδή ήμουν επιβλητική απέναντί τους και έβλεπαν ότι δεν τους φοβάμαι κόμπλαραν».

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Εξαρχείων έδρασαν άμεσα όπως λέει η Ε.Δ. και κατάφεραν παρά τα λιγοστά στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους να συλλάβουν τον ένα εκ των δύο Σομαλών ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναζητήσεις και για τον δεύτερο.

Όπως λέει, «θέλω να τονίσω ότι η ασφάλεια Εξαρχείων έκανε τρομερή δουλειά με ελάχιστα στοιχεία. Η ομάδα των αστυνομικών κινήθηκε άμεσα και όπως ήδη ξέρετε συνελήφθη ο ένας δράστης και αναγνώρισα από φωτογραφία και τον δεύτερο. Αυτό που θα έλεγα στις κοπέλες που ενδεχομένως να βρεθούν στο μέλλον σε ανάλογη περίπτωση είναι να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Και αυτοί φοβούνται».

Εντωμεταξύ στη δημοσιότητα ήρθε νέο βίντεο που δείχνει τον έναν από τους δύο Σομαλούς να φεύγει από το σπίτι της 36χρονης με τα κλοπιμαία στο χέρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments