Lifestyle

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: «Συνειδητοποίησα ότι έμπαινα σε μια σύγκριση στα social και δεν περνούσα καλά»

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: «Συνειδητοποίησα ότι έμπαινα σε μια σύγκριση στα social και δεν περνούσα καλά»

Πηγή Φωτογραφίας: INSTAGRAM/@nancyzabetoglou)

Η δημοσιογράφος μίλησε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τις ενοχές

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου ήταν καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη στην εκπομπή Όλα για τη ζωή μας με θέμα τις… ενοχές.

«Τα social media ευνοούν να ζούμε σε μία εποχή με ενοχές. Βλέπεις τις ζωές των άλλων, πιστεύεις ότι ζουν μία καλύτερη ζωή από εσένα κι άρα έχουν κάνει κάτι καλύτερο από εσένα. Παρόλο που κι εγώ δεν είμαι τελείως έξω από το παιχνίδι μπαίνω σε αυτό. Έτσι έχω αποφασίσει να βγάλω ανθρώπους που τους ακολουθούσα (στα social media) γιατί συνειδητοποίησα ότι έμπαινα σε μια σύγκριση και δεν περνούσα καλά», παραδέχθηκε η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη nancyzabetoglou (@nancyzabetoglou)

Επιπλέον ανέφερε ότι της δημιουργεί ενοχές η ανάγκη της να ικανοποιεί τους άλλους.

Η συμβουλευτική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Νικολάου εξήγησε πώς οι συγκρίσεις οδηγούν σε ενοχές, που εκδηλώνονται στη δουλειά μας, στον τρόπο που μεγαλώνουν οι γονείς τα παιδιά, στις σχέσεις και εν τέλει στη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας.

Αρχικά η κα Νικολάου τόνισε την σημασία διαφοροποίησης μεταξύ ενοχών και τύψεων.

«Όταν μιλάμε για ενοχές εννοούμε κάτι για το οποίο νιώθουμε ότι έχουμε σφάλει χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι αυτό έχει γίνει. Ενοχές είναι οποιοδήποτε δυσάρεστο συναίσθημα για κάτι που είτε έχω κάνει είτε θεωρεί κάποιος ότι είναι λάθος, χωρίς να είναι λάθος».

«Οι ενοχές είναι ένα προσωπικό μέτρο αξιολόγησης του κατά πόσο είμαι συμβατός και συνεπής σε σχέση με αυτά που πιστεύω ότι χρειάζομαι με βάση αξιών, αρχών και ιδεών», επεξήγησε η ειδικός.

Πότε οι ενοχές απειλούν την ψυχική υγεία; Ένα βασικό ερώτημα είναι σε ποια περίπτωση οι ενοχές μπορεί να μετατραπούν σε ψυχοπαθολογία και πώς μπορεί να το αντιληφθεί ένας άνθρωπος.

Η συμβουλευτική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια απάντησε ότι η καθήλωση και η αδράνεια είναι δύο βασικά χαρακτηριστικά.

«Όταν κυριαρχεί μέσα στην ημέρα και καθορίζει την αδράνεια ενός ατόμου κι όχι την δράση του», συμπλήρωσε.

Το κομμάτι των ενοχών ξεκινά υποσυνείδητα από το σημείο όπου ένας άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως κάτι διαφορετικό από τον βασικό τροφό του, δηλαδή συνήθως την μητέρα.

Το προφίλ του ενοχικού ανθρώπου Το κομμάτι των ενοχών ξεκινά υποσυνείδητα από το σημείο όπου ένας άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως κάτι διαφορετικό από τον βασικό τροφό του, δηλαδή συνήθως την μητέρα. Η ενοχή συνδέεται πάντα με μία διαφορετική γνώμη.Ένας ενοχικός άνθρωπος θέλει να ευχαριστεί τους πάντες, δυσκολεύεται να πει όχι και κατ’ επέκταση δυσκολεύεται να βάλει όρια.

Μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο να εγκλωβιστεί στις ενοχικές του σκέψεις, επεσήμανε η κα Νικολάου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments