Πολιτική

Ερωτηματικά και βολές για τις εταιρείες Κασσελάκη

Ερωτηματικά και βολές για τις εταιρείες Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [366396] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Προβληματισμός και σε κύκλους της Κουμουνδούρου.

Η διακομματική πίεση που ασκήθηκε στην Κουμουνδούρου και προσωπικά στον κ. Στέφανο Κασσελάκη για τις εταιρείες του στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να ακουμπά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ζητούν απαντήσεις στα σοβαρά και νοµικά ερωτήµατα που εγείρονται µε αφορµή την κατοχή και τη συµµετοχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εταιρείες του εξωτερικού. Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για τις επιχειρήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και οι «περίεργες» διαδρομές χρήματος προκάλεσαν ακόμα περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τα οικονομικά του κ. Κασσελάκη.

Από τα πρώτα σημεία που χρήζουν διερεύνησης είναι ο δανεισμός στην εταιρεία Left Media A.E. από την εταιρεία Osios LLC τον περασμένο Δεκέμβριο, με τα χρήματα να καταβάλλονται για την κάλυψη των μισθών των εργαζομένων στα ΜΜΕ της Κουμουνδούρου. Πώς και µε ποιον τρόπο έκλεισε η δανειακή σύµβαση; Το Μαϊάµι ή το Ντελαγουέρ είναι η έδρα της εταιρείας; Έχει δηλωθεί στις ελληνικές φορολογικές Αρχές η λήψη του δανείου από τη Left Media και ποια είναι τελικά η σχέση της Osios LLC µε τον Στέφανο Κασσελάκη; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο πρόεδρός του καλούνται να απαντήσουν, χωρίς όμως έως τώρα να δίνονται καθαρές απαντήσεις.

Το άβολο για τα στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι για την ώρα καλούνται να παίξουν άμυνα στο ζήτημα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του πρόεδρου τους.

Οι βολές που δέχεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρείες στο Ντελάγουερ και αλλού είναι διακομματικές και μάλιστα με προσωπικές επιθέσεις στον κ. Κασσελάκη για αδιαφάνεια στις δραστηριότητές του.

“Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε επτά παραγράφους για να μην απαντήσει τίποτα για την ταμπακιέρα”, αναφέρει το γραφείο Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Λέξη για τον δανεισμό των κομματικών media από την εταιρεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ή για τον λαβύρινθο διασύνδεσης των επιχειρήσεων του.

Την «πιστεύουμε» πάντως ότι ο εν δυνάμει Υπουργός του κ. Μητσοτάκη επέλεξε το Delaware ως επιχειρηματική του έδρα για το …άριστο κλίμα και όχι γιατί δεν χρειάζεται να καταβάλει μια σειρά από φόρους όπως ο φόρος εισοδήματος και επί των πωλήσεων ενώ επιπλέον τα μέλη και οι διαχειριστές μιας Delaware LLC είναι ανώνυμοι, προστατεύοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Αλλά και πηγές της Νέας Αριστεράς κάλεσαν τον κ. Κασσελάκη να δώσει στη δημοσιότητα το Πόθεν Έσχες του άμεσα και όχι τον Ιούνιο, όπως έχει διαμηνύσει. «Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να κρύψει τίποτα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του όπως λέει, δεν έχει παρά να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του. Τώρα και όχι τον Ιούνιο. Η πλήρης διαφάνεια είναι ουσιαστική και όχι τυπική υποχρέωση των πολιτικών. Και αυτό γίνεται μέσω της προβλεπόμενης θεσμικής οδού, όχι μέσω των τηλεοπτικών πάνελ», σημείωναν πηγές του κομματικού φορέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments