Ελλάδα

Οι επενδύσεις σε 5 ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας- Ποια είναι

Οι επενδύσεις σε 5 ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας- Ποια είναι

Πηγή Φωτογραφίας: ered.gr

Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που δρομολογούνται είναι αυτή του Μινιόν από την Dimand η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024.

Μπαράζ επενδύσεων συντελείται το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας τόσο στον γραφειακό όσο και στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που δρομολογούνται είναι αυτή του Μινιόν από την Dimand η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024.

Το εμβληματικό ακίνητο, συνολικής επιφανείας 18.500 τ.μ., αποτελείται από τα κτήρια Α και ΒΓΔΕ.

Από το -1 έως τον 2ο όροφο των κτιρίων ΒΓΔΕ θα φιλοξενούνται καταστήματα, ενώ από τον τρίτο μέχρι τον έβδομο όροφο προβλέπεται η δημιουργία γραφειακών χώρων. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη οι γραφειακοί χώροι έχουν μισθωθεί πλήρως.

Το “νέο” Μινιόν αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πόλο ανάπτυξης και προσέλκυσης νέων επενδύσεων στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα η Dimand έχει ήδη αναγνωρίσει ως περιοχές – στόχους δρόμους πέριξ της πλατείας Ομονοίας, όπως η Πατησίων, και η Αιόλου αλλά και κοντά στην πλατεία Κοτζιά. Απόδειξη πως σχεδόν πριν από 2 χρόνια εγκαινίασε το πρώτο πιστοποιημένο κατά LEED Gold, “πράσινο” ξενοδοχείο της Ελλάδας στην πλατεία Ομονοίας.

Όπως ανακοίνωσε προσφάτως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, η εταιρεία αναμένεται να δώσει έμφαση στον οικιστικό τομέα του κέντρου της Αθήνας

Μία άλλη ακόμη μεγάλη επένδυση που δρομολογείται, αφορά το ιστορικό κτίριο του ΔΟΛ στην Χρήστου Λαδά 3, αναμένεται να μετακομίσει μέσα στο επόμενο διάστημα η ΔΕΗ.

Το κτίριο έχει περάσει από το 2021 στην γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ehret+klein από το Στάρνμπεργκ Γερμανίας η οποία ίδρυσε στην χώρα μας τη θυγατρική εταιρεία Ehret+Klein Development Greece S.A.

Στο κτίριο το οποίο θα μεταφερθούν κάποιες από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ, είναι περίπου 3.500 τ.μ. εκμισθώμενων χώρων και αποτελούσε κάποτε το κεντρικό κτίριο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) που εξέδιδε μεταξύ άλλων, τις ελληνικές ημερήσιες εφημερίδες “Τα Νέα”, “Το Βήμα” και “Ταχυδρόμος”.

Το ακίνητο, μετά την κατάρρευση του εκδοτικού ομίλου ΔΟΛ πέρασε αρχικά στην Alpha Bank το 2017 και εν συνεχεία στο χαρτοφυλάκιο της Apollo, η οποία πραγματοποίησε διαγωνισμό για την πώλησή του.

Το 2022, περιήλθε στην ehret+klein, η οποία ξεκίνησε άμεσα εργασίες ανακατασκευής για την μετατροπή σε σύγχρονους χώρους γραφείων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ ενδιαφέρεται και για την μίσθωση και άλλων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να στεγάσει εκεί, κάποιες από τις υπηρεσίες της.

Mega project ετοιμάζει η Τράπεζα Πειραιώς στην καρδιά της Αθήνας με στόχο τη μεταστέγαση της διοίκησης σε ενιαίες κτηριακές εγκαταστάσεις που θα πληρούν όλες τις σύγχρονες κτηριακές προδιαγραφές και θα καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η τράπεζα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία εξαγοράς από την Dimand του ιστορικού κτηρίου επί της οδού Κοραή 4, συνολικού εμβαδού 15.000 τ.μ., το οποίο μέχρι πρότινος ανήκε στην Εθνική Ασφαλιστική.

Στην Βουλή των Ελλήνων πέρασε από τις αρχές του έτους το Μέγαρο Μποδοσάκη στην Λεωφόρο Αμαλίας. Στο εμβληματικό ακίνητο των 6 ορόφων που στέκει ακριβώς απέναντι από τον Εθνικό Κήπο θα μεταφερθούν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι από το Μέγαρο Μποδοσάκη στο κτίριο γραφείων στην οδό Σταδίου και Ομήρου, μετακόμισε προσφάτως η διοίκηση της Eurobank.

Το συγκεκριμένο κτίριο έχει συνολική επιφάνεια 4.650 τ.μ. και διαθέτει απρόσκοπτη θέα στην παλιά Βουλή.

Με την ανακατασκευή του έχει επιτευχθεί η ολική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων και η δημιουργία πράσινου δώματος με στόχο την επίτευξη της βέλτιστης λειτουργικότητας και ενεργειακής απόδοσης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και πράσινο κτήριο γραφειακών χώρων με περιβαλλοντική πιστοποίηση κατά το πρότυπο LEED.

Στην ανακατασκευή ενός από τα πιο προνομιακά ακίνητα στο κέντρο της ΑΘήνας, προχωρά και η Trastor.

Πρόκειται για αυτόνομο πολυώροφο κτίριο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 94, ιδιοκτησίας της Trastor.

Η επιφάνεια του ακινήτου είναι 5.329,58 τ.μ., και μέχρι τώρα μισθωνόταν στο private banking της Τράπεζα Πειραιώς ενώ προηγουμένως το κτίριο στέγαζε την BNP Paribas Security Services.

Ηδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ανακατασκευή του κτιρίου σε ένα πράσινο συγκρότημα γραφείων με βάση τα πρότυπα προδιαγραφών LEED και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2024, αρχές του 2025.

Tέλος σε φάση υλοποίησης, μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας εισέρχεται και η νέα επένδυση που σχεδιάζει η Brown Hotels πίσω από το Μινιόν σε κτίριο που βρίσκεται στην οδό Βερανζέρου 12,.

Το νέο ξενοδοχείο θα είναι 4 αστέρων και θα έχει δυναμικότητα 116 δωματίων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments