Πολιτική

ΝΔ: Οι εσωκομματικές ισορροπίες φέρνουν πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο

ΝΔ: Οι εσωκομματικές ισορροπίες φέρνουν πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο

Πηγή Φωτογραφίας: (Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister's Office)

Ποια ονόματα θεωρούνται "κλειδωμένα".

Ογδόντα ημέρες πριν αδειάσει η κλεψύδρα των ευρωεκλογών και όλος ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας έχει πάρει φωτιά στο Μαξίμου και στην Πειραιώς, για την προετοιμασία των ψηφοδελτίων που θα επιλέξουν οι ψηφοφόροι στις 9 Ιουνίου. Τα πρώτα ονόματα έχουν ήδη καταγραφεί και αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως από το κόμμα, αν και δεν έχει ακόμη ετοιμαστεί ολόκληρο το ψηφοδέλτιο. Ο πρωθυπουργικός κύκλος εξακολουθεί να διερευνά το ιστορικό και τα πολιτικά χαρακτηριστικά αρκετών υποψηφίων που θέλουν να ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και απώτερος στόχος είναι τα τελικά ψηφοδέλτια να ανακοινωθούν την εβδομάδα που θα ακολουθήσει το συνέδριο του κόμματος στις 5-7 Απριλίου, μετά τις αναμενόμενες πρώτες ανακοινώσεις για ορισμένους υποψηφίους.

Στην Πειραιώς, όπως είναι φυσικό, θα δημιουργηθεί ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, αλλά μετά την υπόθεση της κ. Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου, θα πρέπει να “μιλήσει” και στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος, εκτός από το κεντρώο ακροατήριο, και ίσως η ισορροπία της επιλογής να σταθμιστεί λίγο περισσότερο προς τα δεξιά για να εκπροσωπηθεί πολιτικά αυτό το εκλογικό ακροατήριο.

Προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και υπό την πίεση που δέχεται – τουλάχιστον δημοσκοπικά- από “δεξιότερα” κόμματα, το Μέγαρο Μαξίμου μελετά υποψηφιότητες που έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο συντηρητικό ακροατήριο όπως αυτή του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, όπως και του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ και υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, χωρίς μέχρις ώρας να έχει κλειδώσει κάποια.

Από τους υφιστάμενους ευρωβουλευτές της ΝΔ που θα διεκδικήσουν εκ νέου μία θέση στο ψηφοδέλτιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και η Μαρία Σπυράκη.

Εν τω μεταξύ, τον προεκλογιΚό τους αγώνα έχουν ήδη ξεκινήσει υποψήφιοι που είτε μέσω επίσημων ανακοινώσεων είτε μέσω διαρροών έχουν πάρει το γαλάζιο χρίσμα, όπως ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, η αντιπεριφερειάρχης Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Σωτήρης Σέρμπος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και η πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία εντάχθηκε πρόσφατα στη ΝΔ.

Τέλος, ανάμεσα στις υποψηφιότητες, που θεωρούνται ότι είναι “κλεισμένες” είναι αυτή του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, του ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Καρανικόλα και του πανεπιστημιακού Δημήτρη Μαραβέγια, οι οποίοι ήδη έχουν ξεκινήσει την προεκλογική τους δραστηριότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments