Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για τέμπη και ΝΔ: «Πέρα από πολιτικές βδέλλες είναι και βαθιά υποκριτές, γιατί κουνάνε το δάχτυλο»

ΣΥΡΙΖΑ για τέμπη και ΝΔ: «Πέρα από πολιτικές βδέλλες είναι και βαθιά υποκριτές, γιατί κουνάνε το δάχτυλο»

Πηγή Φωτογραφίας: ] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο κ. Μαρινάκης «ουσιαστικά παραδέχεται πως ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας δεν θα προβεί σε ανάλογη κίνηση, γιατί φοβάται ότι μπορεί να πάει σε ποινική δίωξη», σχολίασαν με τη σειρά τους πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Πιάνοντας το νήμα από τον χαρακτηρισμό βδέλλες που χρησιμοποίησε (εδώ) για την αντιπολίτευση και την εργαλειοποίηση και πολιτική εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου στην τραγωδίων των Τεμπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατηγόρησε ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία (και) με το θέμα του νόμου περί ευθύνης υπουργών, βάσει των πεπραγμένων της κυβερνησης Τσίπρα.

«Πέρα από πολιτικές βδέλλες είναι και βαθιά υποκριτές, γιατί κουνάνε το δάχτυλο για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά ξεχνάνε ότι επί των ημερών τους, όταν είχαν την πλειοψηφία στη Βουλή, κρύφτηκαν πίσω από το άρθρο 86 του Συντάγματος 11 φορές. Σε 11 διαφορετικές περιπτώσεις υπουργών τους», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Είναι το ίδιο υποκριτές, όπως και στο παρελθόν, όταν επέλεξαν μια δολοφονία ενός παιδιού για να βγουν στους δρόμους και αγνόησαν δολοφονίες άλλων πολιτών, όπως στη Μαρφίν, συνέχισε στον ίδιο οξύ τόνο ο κ. Μαρινάκης. Οσο για τον χαρακτηρισμό «βδέλλες», αφού σχολίασε πως δεν καταλαβαίνουν στοιχειώδη ελληνικά ή θέλουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, είπε πως είναι μάλλον επιεικής η έκφραση που χρησιμοποίησε για «κάποιον που προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο και στις πλάτες αυτών των ανθρώπων να κάνει πολιτικό παιχνίδι».

Αντίστοιχα, και για το αίτημα Σπίρτζη με την επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής να ελεγχθεί σε σχέση με την τραγωδία στα Τέμπη για την περίοδο που είχε διατελέσει υπουργός Μεταφορών, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παρατήρησε ότι το κάνει εκ του ασφαλούς γιατί δεν πρόκειται να οδηγηθεί σε ποινική δίωξη. Ερωτηθείς δε αν θα πράξει κάτι αντίστοιχο και ο παραιτηθείς μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, υπουργός, Κώστας Καραμανλής, αρκέστηκε να πει πως δεν το γνωρίζει. Ο κ. Μαρινάκης «ουσιαστικά παραδέχεται πως ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας δεν θα προβεί σε ανάλογη κίνηση, γιατί φοβάται ότι μπορεί να πάει σε ποινική δίωξη», σχολίασαν με τη σειρά τους πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. «Να τον ενημερώσουμε πάντως πως στη διάταξη του Συντάγματος που επικαλείται ο κ. Σπίρτζης υπάρχει και η πρόβλεψη της παραγραφής και η συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή. Αρα δεν επικαλείται και δεν καλύπτεται πίσω από παραγραφή», επεσήμαναν οι ίδιες πηγές, για να καταλήξουν στο σχόλιό τους για όσα είπε στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

«Αντίθετα, ο κ. Καραμανλής δεν αιτείται και δεν ενεργοποιεί η ΝΔ καμία διαδικασία, ούτε καν την κλήση ουσιωδών μαρτύρων, κάτι που μαρτυρά ξεκάθαρα ενοχή και συγκάλυψη». Οι ύβρεις Μαρινάκη προσβάλλουν τα θύματα των Τεμπών και τους συγγενείς τους, ανέφερε νωρίτερα η σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Πολιτικές βδέλλες» είναι «εκείνοι που συνεχίζουν να ασελγούν στη μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων», «όσοι προσπαθούν να καλύψουν πολιτικά πρόσωπα εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους, θεωρώντας πως δεν χρειάζεται να λογοδοτούν στον ελληνικό λαό» και «όσοι προσπαθούν να καλύψουν τους εμπλεκόμενους πολιτικούς». Η ανταπάντηση της κυβέρνησης ήρθε μέσω πηγών και με…. συστάσεις για πιο προσεκτική ανάγνωση των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου. «Συνιστούμε στον ΣΥΡΙΖΑ να μάθει να διαβάζει καλύτερα τις απαντήσεις στις ενημερώσεις πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο κ. Σπίρτζης κάνει μια κίνηση εκ του ασφαλούς, αφού γνωρίζει ότι δεν θα έχει ποινικές συνέπειες», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές με αφορμή την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, συμπληρώνοντας: «Και αυτό λόγω του ότι η αλλαγή της επίμαχης διάταξης έγινε μετά το 2019 επί των ημερών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου και οι “άτυπες πηγές” του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι το Σύνταγμα προβλέπει και “τη συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή”. Κοινώς, η λέξη “κλειδί” είναι παραγραφή στην προκειμένη περίπτωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments