Policy Briefs

Όρμπαν: Συνεχάρη τον Πούτιν για την επανεκλογή του

Όρμπαν: Συνεχάρη τον Πούτιν για την επανεκλογή του

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Εκτός "ευρωπαϊκής γραμμής".

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν συνεχάρη σήμερα τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσίας με ποσοστό που ξεπέρασε το 87%.

Σημειώνεται ότι ο κ. Όρμπαν εξακολουθεί να διατηρεί καλές σχέσεις με τη Μόσχα παρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

«Έπειτα από την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των εκλογών, ο Βίκτορ Όρμπαν συνεχάρη τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του», χαιρετίζοντας τη διατήρηση του διαλόγου «σε ένα δύσκολο γεωπολιτικό πλαίσιο», έγραψε ο ούγγρος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβατς σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κατέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές που τον ανέδειξαν νικητή με τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων χθες – ποσοστό 88%.

Τα αποτελέσματα είναι πρωτοφανή και μια μεγάλη μερίδα της διεθνούς κοινότητας καθιστά σαφές ότι δεν αναγνωρίζει την εκλογική του νίκη.

Στις κάλπες προσήλθε το 77,44% των Ρώσων πολιτών -ποσοστό ρεκόρ για την μετασοβιετική εποχή- που «χάρισε» στον Πούτιν το 88% των ψήφων, σημειώνοντας ταυτόχρονα ατομικό ρεκόρ ψήφων.

Έτσι, ο Πούτιν εξασφάλισε την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές, διανύοντας πλέον την πέμπτη θητεία του ως πρόεδρος της Ρωσίας, ενώ έγινε ο δεύτερος μακροβιότερος ηγέτης της χώρας μετά τον Στάλιν.

Σε αυτό το πλαίσιο ΗΠΑ και Γερμανία υποστηρίζουν ότι οι εκλογές στη Ρωσία «δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες, αλλά έγιναν μέσα σε κλίμα εκφοβισμού με αλλεπάλληλες συλλήψεις».

Με ανακοινώσεις τους, δια εκπροσώπων, ξεκαθάρισαν πως δεν θα συγχαρούν τον Πούτιν για αυτή την «αντιδημοκρατική διαδικασία» με την οποία επανεξελέγη πρόεδρος της Ρωσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments