Πολιτική

Δημοσκοπήσεις: Γιατί ο βασικός αντίπαλος της ΝΔ είναι η ακροδεξιά

Δημοσκοπήσεις: Γιατί ο βασικός αντίπαλος της ΝΔ είναι η ακροδεξιά

Πηγή Φωτογραφίας: [367976] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μεταναστευτικό και πουτινισμός ενισχύουν τις ακροδεξιές δυνάμεις.

 Εάν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη αναζητεό τον αντίπαλό της στα αριστερά, δεν αντιλαμβάνεται ότι η εισβολή αυτήν τη στιγμή επιχειρείται στα δεξιά της σύνορα. Οι πραγματικοί αντίπαλοι δεν είναι ο Κασσελάκης και ο Ανδρουλάκης. Ο μεγάλος αντίπαλος της Κεντροδεξιάς αυτήν τη στιγμή είναι η ακροδεξιά. Και ναι μεν στην Ελλάδα η ακροδεξιά είναι κατακερματισμένη, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει πολύ. Ούτε και είναι βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έχει απέναντί του για πάντοτε τον επίσης «βολικό» κύριο Κυριάκο Βελόπουλο, όπως αυτό αποτυπώνεται στις πρόσφατες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης

Σε όλη την Ευρώπη, η ακροδεξιά ενδυναμώνεται. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Μπορεί να μην είναι ακόμα το δεύτερο κόμμα, αλλά το άθροισμα των ψήφων που συγκεντρώνουν τα ακροδεξιά κόμματα μας οδηγεί εδώ, στην Ελλάδα, σε αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό. Άλλο είναι να αντικρύζεις τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος έχει αναδειχθεί πολύτιμος συνεισφέροντας στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, και άλλο ένα ακροδεξιό κόμμα που “πατάει” σε αληθινές ιδεολογικές αφηγήσεις.

Μέχρι σήμερα, ο” αγώνας ” ενάντια στην αριστερά ήταν ένα σχετικά απλό έργο. Η αριστερά, παγιδευμένη σε ιδεολογικές ψευδαισθήσεις, ήταν καταδικασμένη να αποτύχει στο επίπεδο της κοινωνίας. Το δεξί άκρο δεν είναι το ίδιο. Δεν υπάρχουν αυταπάτες στην άκρα δεξιά. Αυτή έχει βαθιά πίστη πως ο Θεός είναι μαζί της και ότι το μέλλον της ανήκει. Και το κακό είναι ότι δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.

Η ρίζα του κακού δεν είναι μόνο ο φόβος που προκαλείται από τη μετανάστευση, αλλά και το γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού αισθάνεται αποκλεισμένο από τις συνέπειες της οικονομικής ανάπτυξης.

Κάποιος θα πει ότι οι συνθήκες δεν είναι ίδιες με τις συνθήκες του Μεσοπολέμου και θα συμφωνήσουμε. Υπάρχει όμως ένα κοινό χαρακτηριστικό: οι μεγάλες κοινωνικές μάζες αισθάνονται αποξενωμένες και οι ίδιες μπορούν να χάσουν αν οδηγήσουν την κοινωνία σε ακραίες επιλογές.

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο ρόλος του Πουτινισμού. Είναι γνωστό ότι η Ρωσία του Πούτιν θέλει να είναι δίπλα σε μια αποδυναμωμένη Ευρώπη και έχει επενδύσει στην άνοδο της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού. Αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή γνωρίζει πόσο καταστροφικές είναι οι συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής για τους λαούς της Ευρώπης. Αλλά όταν οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν καταστροφικές επιλογές, τελικά τις κάνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments