Πολιτική

Δημοσκοπήσεις: Σταθερά μπροστά αλλά με απώλειες η ΝΔ – Ο Λοβέρδος πάνω από Ανδρουλάκη

Δημοσκοπήσεις: Σταθερά μπροστά αλλά με απώλειες η ΝΔ – Ο Λοβέρδος πάνω από Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Σε δύο δημοσκοπήσεις που είδαν απόψε (21/03) το «φως» της δημοσιότητας, ναι μεν επιδεικνύεται το ισχυρό και σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, αλλά με σημαντικές απώλειες

Σε δύο δημοσκοπήσεις που είδαν απόψε (21/03) το «φως» της δημοσιότητας, ναι μεν επιδεικνύεται το ισχυρό και σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, αλλά με σημαντικές απώλειες

Προβάδισμα μεν, «ψαλιδισμένο» δε. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην πρώτη θέση αναφορικά με την πρόθεση ψήφου εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με τις δύο αποψινές (21/03) δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν σε MEGA (Metron Analysis) και ACTION24 (Opinion Poll).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να είναι παράλληλα το καταλληλότερο πρόσωπο ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας για την πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν, ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είναι εκείνος που «κλέβει» τις εντυπώσεις, αφού αποτελεί τον δημοφιλέστερο πολιτικό αρχηγό.

Με μία πρώτη ανάγνωση, εντοπίζεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για τα βασικότερα προβλήματα της καθημερινότητας, με «κορωνίδα» αυτά της ακρίβειας και της μηδενικής προόδου αναφορικά με την απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά με φθορά

Σύμφωνα με τη Metron Analysisτο κυβερνών κόμμα παραμένει πρώτο στην πρόθεση ψήφου εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, συγκεντρώνοντας 24,6% ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,8% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 10,2%. Συγκριτικά με τη μέτρηση του Φεβρουαρίου, το ΠΑΣΟΚ υποχώρησε από τη δεύτερη θέση. Άνοδο καταγράφουν το ΚΚΕ (7,9%), αλλά και η Ελληνική Λύση (7,6%).

Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 3,4%, το κόμμα «Νίκη» με 2,5%, η Νέα Αριστερά με 2,3%, το κόμμα «Φωνή Λογικής» με 1,8% και οι «Σπαρτιάτες» και το ΜέΡΑ25 με 1,5%.

Στην ερώτηση για τον «καταλληλότερο Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 33%, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι στο 7% και οι Νίκος Ανδρουλάκης & Κυριάκος Βελόπουλος από 5%.

Στο 34% ανέρχεται η θετική αξιολόγηση για τον Πρωθυπουργό και στο 61% η αρνητική. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι 17% και 74%.

Στο 30% ανέρχεται η θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης, ενώ, στο 66% η αρνητική. Τα αντίστοιχα ποσοστά για την αντιπολίτευση είναι στο 10% και το 83%.

Η μεγάλη έκπληξη εντοπίζεται στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, να συγκεντρώνει 41%, ενώ, ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39%.

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll

Η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 21%, με το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο 34,4% και τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 13,4%. Το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 12,5%, ενώ, το ΚΚΕ στο 9,4%.

Ανατροπές στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Σταθερά στην πρώτη θέση παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνοντας ποσοστό 37,6% με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να ακολουθεί στη 2η θέση με 33,7% και τον Ανδρέα Λοβέρδο να καταλαμβάνει την 3η θέση, πάνω από τον Νίκο Ανδρουλάκη με 29,8% έναντι 28,9%. Την πεντάδα ολοκληρώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τη δημοφιλία της να βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στο 28,3%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments