Πολιτική

Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου: Αποτελεί ένδοξο ορόσημο στη μακραίωνη ιστορία του έθνους μας

Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου: Αποτελεί ένδοξο ορόσημο στη μακραίωνη ιστορία του έθνους μας

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI)

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον απόδημο Ελληνισμό

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μήνυμά της προς τον απόδημο Ελληνισμό με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, υπογραμμίζει τη σημασία της ενότητας του Οικουμενικού Ελληνισμού και την προάσπιση της αδιαπραγμάτευτης εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι «η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης της Επανάστασης κατά του οθωμανικού ζυγού, αποτελεί ένδοξο ορόσημο στη μακραίωνη ιστορία του έθνους μας».

Παράλληλα, σημειώνει, ότι «συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσων υπερασπίζονται την δική τους ανεξαρτησία απέναντι στον αναθεωρητισμό και τον αυταρχισμό. Από την Ουκρανία ως τη Μέση Ανατολή, πυξίδα μας παραμένει ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και στις αρχές του ανθρωπισμού».

Υπενθυμίζει, επίσης, ότι «Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας» και σημειώνει ότι «Σε αυτό το χρονικό διάστημα η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες και τις αλλεπάλληλες κρίσεις, εδραίωσε τη θέση της στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελώντας πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή».

Ταυτόχρονα, τονίζει ότι «Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση του διεθνούς δικαίου, των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments