Πολιτική

Σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης διαπιστώνει η κυβέρνηση

Σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης διαπιστώνει η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: [362687] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI)

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τραγωδία των Τεμπών.

Στο Κοινοβούλιο αναμένεται να μεταφερθεί η σκληρή πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά από δημοσίευμα του “Βήματος της Κυριακής” περί αλλοίωσης των ηχητικών καταγραφών στο δυστύχημα των Τεμπών.

Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καταθέσει την Τρίτη την πρόταση δυσπιστίας που αναμένεται να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές μετά τη θετική ανταπόκριση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η πρωτοβουλία Ανδρουλάκη περί πρότασης δυσπιστίας βρήκε σύμφωνη τη «Νέα Αριστερά», ενώ -με αστερίσκους στις δηλώσεις τους- συναινούν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση.

Όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός Λειτουργίας της Βουλής, για να γίνει αποδεκτή η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης πρέπει να συνοδεύεται από τουλάχιστον 50 υπογραφές βουλευτών (1/6 των βουλευτών). ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν αθροιστικά 67 βουλευτές, ενώ μαζί και με τους 11 της «Νέας Αριστεράς», που αναμένεται να υπογράψουν επίσης, ο αριθμός θα φτάσει τους 78.

Η κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της, χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρόταση δυσπιστίας, σημειώνοντας ότι η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό.

«Οι μάσκες έπεσαν» σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης κάνοντας λόγο για αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μια εθνική τραγωδία και χαρακτηρίζοντας ουρά του Κυριάκου Βελόπουλου και των Σπαρτιατών τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ευθείες βολές εξαπέλυσε και κατά του κ. Στέφανου Κασσελάκη, εξηγώντας ότι στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο της απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας, πέρασε σε άλλη «πίστα» και έγινε συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος».  Η κυβέρνηση επιμένει ότι η αλήθεια θα λάμψει μέσα από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι δεν θα αφήσει ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της και τους υποκινητές τους. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη σημειώνοντας ότι «δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί».

Στα στοιχεία του δημοσιεύματος του Βήματος της Κυριακής απαντούν, όπως αναφέρεται στο newsbeast, ένα προς ένα κυβερνητικές πηγές δίνοντας τις δικές τους απαντήσεις: Συγκεκριμένα σημειώνουν:

1. Η αλήθεια είναι ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ από τις 02/03/2023. Επομένως η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό ώστε να διεξάγει με αποτελεσματικό τρόπο την έρευνά της για την αναζήτηση της αλήθειας.

2. Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως η απόδειξη ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια κρατικής «μονταζιέρας» είναι το γεγονός ότι πολλά μέσα ενημέρωσης (μεταξύ αυτών και η δημόσια ΕΡΤ) παρουσίασαν ρεπορτάζ ένα χρόνο πριν, δηλαδή στις 04/03/2023, στα οποία αναφέρονταν ότι στις συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν υπήρχε και άλλο πρόσωπο.

3. Σχετικά με τη διάσταση του «ανθρώπινου λάθους», σημειώνουν πώς κανείς δεν την αμφισβητεί, καθώς ο ίδιος ο σταθμάρχης επίσημα έχει αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του. Συνεπώς ο ίδιος έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη «ανθρώπινου λάθους». Από κει και πέρα η Δικαιοσύνη ερευνά όλες τις υπόλοιπες πτυχές του τραγικού δυστυχήματος.

Και διερωτούνται: Ποιος είναι ο λόγος που η συγκεκριμένη εφημερίδα ανοίγει ένα τέτοιο θέμα, ενώ όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει γύρω από αυτό; Από την πλευρά της κυβέρνησης κάνουν λόγο για προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου, με τη δημιουργία εντυπώσεων που στηρίζεται πάνω σε ένα de facto ψέμα και έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση και την επιστροφή της χώρας στην περίοδο της τοξικότητας και του μίσους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments