Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αιφνιδιασμός από την κίνηση Ανδρουλάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Αιφνιδιασμός από την κίνηση Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [368004] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχασε το momentum.

Αναταραχή και προβληματισμός επικράτησαν χθες στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η πρόταση δυσπιστίας, την οποία προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση των Τεμπών, έφερε μοιραία τη Χαριλάου Τρικούπη στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων.

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες είχε αναζωπυρωθεί η δημόσια συζήτηση γύρω από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, τόσο μέσα από τη συζήτηση στη Βουλή, όσο και με την πρωτοβουλία του πρώην υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη να ζητήσει ο ίδιος τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, εντούτοις η Κουμουνδούρου «έχασε το μομέντουμ» της πρότασης δυσπιστίας, όπως σχολίαζαν χθες αρκετά στελέχη της.

Η Νέα Αριστερά έχοντας διαβάσει πρώτη την πολιτική συγκυρία και έχοντας ήδη απευθυνθεί σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν μομφή κατά της κυβέρνησης για την καταπάτηση του άρθρου 16 και τη συνταγματική εκτροπή όπως σημείωνε πριν ένα περίπου μήνα σύσσωμη η αντιπολίτευση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ξεκαθάρισε ευθύς αμέσως ότι θα συνυπογράψει την πρόταση Ανδρουλάκη.

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις βρήκαν τον νεοσύλλεκτο στρατιώτη πυροβολικού Στέφανο Κασσελάκη για πρώτη φορά εξοδούχο. Και κάπου μεταξύ Λιβαδειάς και Διστόμου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε στην άκρη του δρόμου όχι για να στηρίξει την πρόταση μομφής αλλά για να υπερβεί την πρόταση Ανδρουλάκη και να βάλει ακόμη και τελεσίγραφο στον Μητσοτάκη καλώντας τον να του απαντήσει αν θα παραιτηθεί για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Η υπεραντίδραση του κ.Στέφανου Κασσελάκη κρίθηκε επιβεβλημένη από την Κουμουνδούρου καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε βγει πολύ πιο προωθημένος σε σχέση με τις αποκαλύψεις για τις αλλοιώσεις στα ηχητικά ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές» είπε ο κ. Στέφανος Κασσελάκης σε μια προσπάθεια να υπερβεί την πρόταση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments