Πολιτική

Άδωνις: Το επιχείρημα της αντιπολίτευσης για τη Σύμβαση 717 είναι άτοπο [vid]

Άδωνις: Το επιχείρημα της αντιπολίτευσης για τη Σύμβαση 717 είναι άτοπο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και των είκοσι βουλευτών του κόμματος με θέμα "Οι οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία", Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: «Θα δώσουμε την απάντηση στη Βουλή αναφορικά με τα οικονομικά συμφέροντα που υπονομεύουν το έργο μας και ο λαός θα μιλήσει στις ευρωεκλογές»

Τον άτοπο χαρακτήρα του αντιπολιτευτικού επιχειρήματος ότι, δήθεν, για το δυστύχημα στα Τέμπη οφείλεται στη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, κατέδειξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο υπουργός Υγείας είπε σχετικά με τη σύμβαση 717 που δεν είχε ολοκληρωθεί ότι το επιχείρημα αυτό είναι άτοπο και υπογράμμισε: «Το επιχείρημα ότι για το δυστύχημα στα Τέμπη ευθύνεται η μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, είναι το ίδιο με αυτό που είπε ο εισαγγελέας στη δίκη για το Μάτι για το 112 δηλαδή, ότι εάν είχε ολοκληρωθεί θα είχε γίνει εκκένωση. Διώκεται κάποιος υπουργός για αυτό;».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν οικονομικά συμφέρονται που αποβλέπουν στην πολιτική αποσταθεροποίηση, ο Άδωνις απάντησε πως «η στοχοποίηση ορισμένων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη. Όταν οι βουλευτές συμμετέχουν σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή, εν προκειμένω στην εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών, για τη διερεύνηση της κατάστασης του σιδηροδρόμου, έχουν ελευθερία γνώμης, προστατευμένης από το Σύνταγμα. Και οι βουλευτές εκφράζουν το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οι 16 βουλευτές της ΝΔ, που συμμετείχαν σε αυτήν την επιτροπή, ανέλαβαν ένα πολύ δύσκολο βάρος και θέλω να τους συγχαρώ. Ήταν πολύ δύσκολο να έχουν απέναντι τους συγγενείς των θυμάτων».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει σύζευξη οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», ο Άδωνις απάντησε πως «ο κύριος Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να αξιοποιήσει το εν λόγω δημοσίευμα για να βγει από την πολιτική του αφάνεια. Ο κ. Ανδρουλάκης και στα Πανεπιστήμια όπως και εχτές, λειτούργησε ως κίνητρο οικονομικών συμφερόντων», είπε και τόνισε πως είναι απαράδεκτο να μας κατηγορούν, όταν η δίκη για το Μάτι, έγινε μετά από 6 χρόνια».

«Πάντα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν αδύναμους Πρωθυπουργούς για να μπορούν να τους εκβιάζουν. Γι’ αυτό “πατούν πάνω σε πτώματα” για να ρίξουν την κυβέρνηση”. Όπως τόνισε σε όλα αυτά θα απαντήσουν στη Βουλή.

«Δήλωση σχετικά με οικονομικά συμφέροντα που δεν επιθυμούν την πολιτική ισχύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη έκανα εγώ, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Παύλος Μαρινάκης. Έχει έρθει η ώρα στη Βουλή, εκεί όπου είναι ο θεσμικός χώρος της δημοκρατίας, να ακουστούν όλες οι απόψεις. Η περίοδος, κατά την οποία η κυβέρνησή μας άκουγε όσα της καταλόγιζαν, έχει παρέλθει. Εμείς θα υπερασπιστούμε την αλήθεια και την δημοκρατία. Και θα το κάνουμε με πάθος. Δεν έχουμε έγκλημα στα Τέμπη, έχουμε δυστύχημα. Δεν έχουμε συγκάλυψη στα Τέμπη, έχουμε την ταχύτερη κυβέρνηση κάθε προηγούμενης τραγωδίας στην Ελλάδα. Επί Κυριάκου Μητσοτάκη, χρειάστηκε 1,5 χρόνος για τα Τέμπη, όταν για το Μάτι η δίκη έγινε μετά από έξι χρόνια».

Για το αν υπάρχει διαπλοκή οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, επισημάνθηκε ότι «αυτά θα τα πούμε στη Βουλή. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που εμπλέκονται, ασφαλώς και θα αποκτήσουν ονοματεπώνυμο. Η ιδέα ότι ένας πρωθυπουργός ισχυρός δεν είναι αρεστός σε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα είναι πολύ παλιά. Όμως, ο Μητσοτάκης δεν εκβιάζεται. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα».

Απόλυτος ο σεβασμός μου στις οικογένειες των θυμάτων

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των γονέων και των οικογενειών των θυμάτων στο δυστύχημα στα Τέμπη, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «εάν οι γονείς βλέπουν τον πόνο τους να απαλύνεται με το να μου επιτίθενται, τους παροτρύνω να το κάνουν. Ο σεβασμός μου στις οικογένειες των θυμάτων είναι απόλυτος. Ο υπεύθυνος αξιωματικός της Πυροσβεστικής τη μοιραία μέρα τονίζει πως οι επιχειρήσεις που έγιναν, σημειώθηκαν για να σηκώσουν τα βάρη οι γερανοί. Οι γερανοί θέλουν σταθερό σημείο, που να μη βουλιάζει. Για αυτό και έπεσαν ορισμένα αντικείμενα, έτσι ώστε να είναι σταθερός ο γερανός, αλλά και να μη γίνει και ζημιά στον αγωγό, που βρίσκεται από κάτω. Από εκεί και πέρα, έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, η οποία διερευνά τα πάντα. Ως προς τη δήλωση της χαροκαμένης μάνας, σύμφωνα με την οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ανοησίες, έχω να πω πως το μόνο που έκανα ήταν να αναφέρω τη δήλωση του υπεύθυνου αξιωματικού της Πυροσβεστικής».

«Είναι οι δηλώσεις, που έγιναν από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, από την ημέρα που σημειώθηκε το δυστύχημα έως τη Δευτέρα. Όλα αυτά τα διερευνά η Δικαιοσύνη. Η δήλωση, στην οποία αναφέρθηκα, είναι αποφάσεις του συντονιστικού για την πρώτη εβδομάδα του δυστυχήματος των Τεμπών και το πώς διαμορφώθηκε ο χώρος για να σηκωθούν τα βαγόνια. Κάτω υπάρχει βροχή και λάσπη και οι γερανοί πρέπει να σηκώσουν βάρος είκοσι τόνων. Εάν ο γερανός δεν βρίσκεται επάνω σε στέρεο έδαφος, δεν δύναται να σηκώσει τα βαγόνια. Κάτω από το χώμα, δε, υπάρχει αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος, αν σκάσει, θα φτάσει ως τη Λάρισα».

Θα υπερασπιστούμε με σθένος την αλήθεια και την Δημοκρατία

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε πως «η κυβέρνησή μας έχει κάνει, πράγματι, ένα λάθος. Ποιο είναι αυτό το λάθος; Από τον πόνο που αισθανθήκαμε για τους νεκρούς, αντιμετωπίσαμε το ζήτημα αυτό με μια πολύ μεγάλη συστολή. Και εγώ, που είμαι πιο θαρραλέος, φρέναρα. Γιατί μπροστά σε αυτές τις φωνές τι να πεις; Αφήσανε ανυπεράσπιστη την αλήθεια και επικράτησε στην κοινή γνώμη το ψέμα. Έχει έρθει η ώρα να υπερασπιστούμε την αλήθεια και την δημοκρατία. Το δυστύχημα των Τεμπών οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή, ακριβέστερα, σε διαδοχικά ανθρώπινα λάθη. Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε εγώ, ούτε οιοσδήποτε άλλος. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαμε επτά παραβιάσεις του γενικού κανονισμού κυκλοφορίας. Είναι σαν να μπει κάποιος ανάποδα στη Λεωφόρο Κηφισίας και να τρακάρει με αυτοκίνητα. Δεν φταίει η κυβέρνηση αν κάποιος οδηγεί ανάποδα στην Λ. Κηφισίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments