Πολιτική

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση – Πυρετώδεις προετοιμασίες για την τριήμερη μάχη

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση – Πυρετώδεις προετοιμασίες για την τριήμερη μάχη

Πηγή Φωτογραφίας: [362663] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Σήμερα, στον πρωινό καφέ, οι λεπτομέρειες της στάσης, που θα τηρήσει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Έντονο πολιτικό θόρυβο και σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» που κάνει λόγο για αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη το βράδυ που συντελέστηκε η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Το θέμα αναμένεται να κυριαρχήσει στην πολιτική επικαιρότητα μετά και την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, την οποία και προανήγγειλε ο πρόεδρος του.

Τα ξημερώματα επέστρεψε από τον Καναδά ο πρωθυπουργός και στον σημερινό πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να τεθούν όλα τα νέα στοιχεία επί τάπητος και να χαραχτεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποδομήσει με στοιχεία τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και να αποδείξει ότι μετά το πολύνεκρο δυστύχημα ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που επιχειρησιακά απαιτούνταν, κάτι που μένει να διαφανεί – όπως υποστηρίζουν- από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει παρά τις εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, όπως έχει το δικαίωμα, καθώς από τη φύση της η πρόταση δυσπιστίας έχει αυτόν τον χαρακτήρα. Παράλληλα όλο και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη βλέπουν προσπάθεια φθοράς της κυβέρνησης από οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, που επιχειρούν να την καταστήσουν όμηρο των δικών τους σχεδιασμών.

Επισημαίνεται ότι η πρόταση δυσπιστίας για να κατατεθεί χρειάζεται 50 βουλευτές και όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα δεν έχει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών προκειμένου να καταθέσει από μόνο του αυτή την πρόταση. Υποστηρίζουν ότι η πρόταση κινείται στα όρια της τυμβωρυχίας και απορούν που υπάρχει η μονταζιέρα καθώς όλοι οι διάλογοι είναι καταγεγραμμένοι και είναι στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ και της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα το μεσημέρι, αναμένεται να στηρίξουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδα να ξεκαθαρίζει πως δεν θα συνυπογράψει το αίτημα της Χαριλάου Τρικούπη, όμως θα το στηρίξει αν τελικά κατατεθεί στη Βουλή.

Η διαδικασία αναμένεται να αρχίσει αμέσως και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με ονομαστική ψηφοφορία.

Η οργή είναι ακόμα μεγαλύτερη στο κυβερνητικό στρατόπεδο με την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού αλλά και εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments