Πολιτική

Κουτσούμπας στη Βουλή: Εμείς καταθέτουμε καθημερινά μομφή κατά της κυβέρνησης

Κουτσούμπας στη Βουλή: Εμείς καταθέτουμε καθημερινά μομφή κατά της κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: [368317] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Δεν αναγνωρίζουμε κανένα αντιπολιτευτικό ρόλο στο σοσιαλδημοκρατικό παρεάκι του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας»

«Το ΚΚΕ στηρίζει με το δικό του σκεπτικό την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Εμείς καταθέτουμε καθημερινά μομφή κατά της κυβέρνησης, στην πολιτική της και στις συνέπειες της» τόνισε ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή.

Ο πολιτικός αρχηγός, που επέλεξε να μιλήσει σήμερα και όχι αύριο στην σχετική συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια, καθώς την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Κύπρο, άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι έγινε προσπάθεια συγκάλυψης, «στο έγκλημα των Τεμπών. Έγινε προσπάθεια συγκάλυψης και στην Εξεταστική Επιτροπή στην οποία η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε να καλέσει κρίσιμους μάρτυρες και έκλεισε άρον άρον την διαδικασία. Η πλειοψηφία εξέδωσε ένα πόρισμα ντροπής, εγχειρίδιο συγκάλυψης που δεν εντοπίζετε καμία ποινική και πολιτική ευθύνη. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε κανένα αντιπολιτευτικό ρόλο στο σοσιαλδημοκρατικό παρεάκι του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και της Πλεύσης Ελευθερίας».

Ακολούθως επέκρινε τα κόμματα με αφορμή το άρθρο 86 του Συντάγματος που αφορά τη δίωξη κατά μελών της κυβέρνησης, και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που επιτρέπει στον πρώην υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή «να κρύβεται και να μην δικάζεται. Σε αυτό βάλατε όλοι την υπογραφή σας. Προτείναμε να καταργηθεί το άρθρο 86, αλλά κάνατε όλοι τους ψόφιους κοριούς και το απορρίψατε. Γιατί; Γιατί τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, θέλατε να προστατεύσετε ο κάθε ένας τους υπουργούς σας».

Παράλληλα επέπληξε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας ότι το κόμμα του λοιδώρησε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, «δεν την ψήφισε δεν κατέθεσε καν πόρισμα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ξεκίνησε η διερεύνηση από το 1997 «για να δούμε τα πεπραγμένα όλων των υπουργών». Για τον δε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο γ.γ. του ΚΚΕ διερωτήθηκε αν η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για τους διεθνείς παρατηρητές ήταν αφέλεια ή επιπολαιότητα. Μάλιστα απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ είπε «γιατί δεν τον προστατεύετε τον άνθρωπο; Εκτός αν ήταν ηθελημένο και αυτό το δώρο για να προστατεύσετε τον κ. Μητσοτάκη. Αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης τότε ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον εφεύρει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments