Πολιτική

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: “Εφυγε” το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: “Εφυγε” το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΣΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Το Ποντιακό ως Ευρωπαϊκό Ζήτημα. Η 19η Μα?ου Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης όλων των θυμάτων του κεμαλισμού--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Είχε συμβάλει στη συγγραφή της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη - Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος του ΠΑΚ στα χρόνια της χούντας

Σε ηλικία 73 ετών «έφυγε» από τη ζωή το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

Πρόκειται για τον «Ιταλό» που είχε συμβάλλει στη συγγραφή της ιδρυτικής διακύρηξης του ΠΑΣΟΚ που παρουσίασε στο King Palace στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, στα χρόνια της χούντας, βρέθηκε στην αντίσταση ως μέλος της οργάνωσης ΠΑΚ που είχε ιδρύσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, το 1968 μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές.

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1951 και σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία. Κυνηγημένος από το καθεστώς της 21ης Απριλίου διέφυγε στην Ιταλία. Εξου και το προσωνύμιο «Ιταλός». Μετά την πτώση της δικτατορίας συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Μόναχο τον Αύγουστο του 1974, ενώ διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 1977. Το 1994, η Βουλή υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Λόγω διαφωνιών αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1999 και ίδρυσε τη «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση». Μετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2000, συγκεντρώνοντας 0,47% και 32.068 ψήφους και στις ευρωεκλογές του 2004, λαμβάνοντας ποσοστό 0,73%, με 44.541 ψήφους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments