Πολιτική

Πρόταση δυσπιστίας: Σκληρή γραμμή υιοθετεί η κυβέρνηση

Πρόταση δυσπιστίας: Σκληρή γραμμή υιοθετεί η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: [368152] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Εντολοδόχος μιντιακών συμφερόντων ο κ. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με την κυβερνητική πλειοψηφία.

Σε συγκρουσιακό κλίμα, με αλλεπάλληλες αντεγκλήσεις μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και στελεχών της αντιπολίτευσης, ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που υπέγραψαν και κατέθεσαν 85 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας, εκκινώντας μία από τις κορυφαίες ειδικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Τις προθέσεις και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, αποτύπωσε κατά την έναρξη της διαδικασίας ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, απορρίπτοντας ευθύς εξ αρχής το σκοπό και τη στόχευση του ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων κομμάτων που στήριξαν την πρόταση δυσπιστίας, βάλλοντας όμως ευθέως κυρίως κατά του Νίκου Ανδρουλάκη που πρωτοστάτησε στην αντιπολιτευτική κίνηση της πρότασης δυσπιστίας.

“Ποιο είναι το προστιθέμενο στοιχείο και σας οδηγεί στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας; Γιατί δεν το κάνατε το προηγούμενο διάστημα και το δηλώσατε την περασμένη Κυριακή; Το δημοσίευμα του βήματος. Τι λέει; Αναφέρεται σε μια υπόθεση που έχουν δοθεί εξηγήσεις και κανείς δεν καταλαβαίνει τι θέλει να πει” επισήμανε ο κ. Βορίδης, εκτοξεύοντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί εντολοδόχου, και αφού είχαν προηγηθεί οι χαρακτηρισμοί του κυβερνητικού εκπροσώπου περί “πρόθυμου”.

“Όταν σας λέμε ότι είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, εννοούμε στην σύνδεση του δημοσιεύματος με την πρόταση που καταθέτετε σήμερα”, ανέφερε ο κ. Μάκης Βορίδης.

Στην ίδια πορεία πλεύσης κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ιδιαίτερα, με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχάρη τον Νίκο Παππά για την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

«Μετά και την πρόσφατη παραδοχή του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «ατυχούς διαχείρισης», θα πιστεύαμε, αν δεν είχε δώσει δικαιώματα, ότι κάποιος έχει χακάρει το προφίλ του», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προς την ίδια κατεύθυνση, ο κ. Δημήτρης Τσιόδρας τόνισε πως «η αντιπολίτευση έχει γαντζωθεί από το δυστύχημα των Τεμπών, φτάνοντας στο σημείο ο Στέφανος Κασσελάκης να ζητά εκλογές με την εποπτεία παρατηρητών, λες και η Ελλάδα είναι μπανανία». Αναφερόμενος στην πρόταση μομφής, ο κύριος Τσιόδρας υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», χαρακτηρίζοντας την προαναγγελθείσα πρόταση δυσπιστίας από την αντιπολίτευση «καλοδεχούμενη».

Λίγη ώρα αργότερα, ο βουλευτής Βορείου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας  κ. Θάνος Πλεύρης καταλόγισε στην αντιπολίτευση αναζήτηση μικροκομματικών οφελών και εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου.

«Εργαλειοποιείτε τον ανθρώπινο πόνο αποσκοπώντας σε μικροκομματικό όφελος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θ. Πλεύρης και τόνισε ότι με την πρόταση αυτή «αποδείχθηκαν οι προθέσεις του κάθε κόμματος σε ότι αφορά την διαλεύκανση του δυστυχήματος των Τεμπών» προσθέτοντας ότι «αυτό που σας ενδιαφέρει είναι μόνο το μικροκομματικό όφελος»

Καταλόγισε σε όσους την συνυπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας ότι «έχουν προσχωρήσει σε όσα έχει υποστηρίξει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος».

Για σήμερα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία του κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος ήταν υπουργός Υποδομών και Μεταφορών την ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments