Πολιτική

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου
Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

Τι είχε προηγηθεί

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υπουργοί βρέθηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», με αφορμή την εορτή του, την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ αποφάσιζε λόγω του δημοσιεύματος της εφημερίδας για αλλοίωση ηχητικού για τα Τέμπη,  να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Η συνάντηση των δύο υπουργών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που άναψε φωτιές

Αντιδράσεις στο προσκήνιο και συζητήσεις στο παρασκήνιο προκαλούν οι -επιβεβαιωμένες πλέον- πληροφορίες ότι δύο υπουργοί της κυβέρνησης συναντήθηκαν την Κυριακή με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, στο σπίτι του εφοπλιστή στο Παλαιό Ψυχικό.

Πρόκειται για τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο και τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου.

Και όλα αυτά την ώρα που φαίνεται να υπάρχει μια ανοιχτή σύγκρουση της κυβέρνησης με το συγκρότημα ΜΜΕ του Β. Μαρινάκη (Alter Ego) και την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί ανοιχτά να ταυτίσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη με “εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα” λόγω της κατάθεσης της πρότασης μομφής, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του “Βήματος” για τη “μονταζιέρα” στα ηχητικά των εμπλεκόμενων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Την αρχική αποκάλυψη έκανε το ieidiseis.gr του Θανάση Τσεκούρα, με ένα γλαφυρό δημοσίευμα για κρασί, ουίσκι και… πούρα. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Ν. Ανδρουλάκης στη Βουλή, αναδεικνύοντας το θέμα και επιστρέφοντας τα πυρά στην κυβέρνηση που τον κατηγορεί ως όργανο του επιχειρηματία.

Πάντως η κυβερνητική πλευρά, διά στόματος του υπουργού Μάκη Βορίδη, κάνει λόγο για μια “κοινωνική συνάντηση παρουσία δέκα ατόμων”, με αφορμή την ονομαστική εορτή του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού. Ωστόσο, θεωρείται δύσκολο να μην συζητήθηκε ο ανοιχτός πόλεμος της πλευράς του εφοπλιστή με την κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει καταλήξει σε ανταλλαγή δημόσιων βολών και ανακοινώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments