Πολιτική

Αντιπολίτευση: Σκληρό ροκ κατά της κυβέρνησης και μετά την πρόταση δυσπιστίας

Αντιπολίτευση: Σκληρό ροκ κατά της κυβέρνησης και μετά την πρόταση δυσπιστίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε υψηλούς, αντικυβερνητικούς τόνους επιμένουν να κινούνται ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά.

Μπορεί η πρόταση δυσπιστίας να μην υπερψηφίστηκε χθες βράδυ στη Βουλή.

Ωστόσο οι κύριες αντιπολιτευτικές δυνάμεις κρατούν επίμονα ψηλά τη σημαία του αντικυβερνητικού αγώνα, τόσο για θεσμικά (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), όσο και για οικονομικά ζητήματα (ΚΚΕ, Νέα Αριστερά).

ΣΥΡΙΖΑ: Ντράπηκε και η ντροπή

Ιδιαίτερα, για «Βατερλώ της κυβέρνησης» κάνουν λόγο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς επισημαίνουν ότι η ΝΔ έπεσε στην παγίδα που επιχείρησε να στήσει στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ συνδέοντας τα δύο κόμματα με επιχειρηματικά συμφέροντα. Επισημαίνουν, μάλιστα, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να θέσει εκτός κυβέρνησης δύο υπουργούς γιατί πήγαν να ευχηθούν στον επιχειρηματία τον οποίο η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει και κατηγορεί για επαφές με τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρουν ακόμα, οι αποχωρήσεις του Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου  από το Μέγαρο Μαξίμου έρχονται να προστεθούν στην αποχώρηση του ανιψιού του πρωθυπουργού Γρηγόρη Γρηγοριάδη από το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο κυβερνητικό επιτελείο.

Στο πλαίσιο αυτό, επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή τη χθεσινή πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη εξαπολύει με ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης.  Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνεδρίαση στη Βουλή: «Δεν ντρέπεστε» και υψωμένο το δάχτυλο. Η αλαζονεία της εξουσίας. Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή”.

ΠΑΣΟΚ: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μαξίμου

Στο ερώτημα που πλανάται «αν υπάρχει αντιπολίτευση», το ΠΑΣΟΚ απάντησε χθες: Ναι, υπάρχει αντιπολίτευση και φέρνει αποτελέσματα όταν λειτουργεί με σοβαρότητα και στιβαρότητα, χωρίς επικοινωνιακά σόου, επισημαίνει, από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Όπως επισημαίνει, «με την πρωτοβουλία που πήρα για πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Μητσοτάκης έχασε δύο από τους στενότερούς του συνεργάτες, αποδεικνύοντας ότι ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βεβαίως, δεν απάντησε στα τρία ερωτήματα τα οποία μας οδήγησαν στην πρόταση δυσπιστίας, που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο έγκλημα των Τεμπών.

Τα επαναλαμβάνω: Ποιος την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας, είχε την προτεραιότητα να πάρει πριν τη δικαιοσύνη και την αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη;

Αυτό το αδίστακτο χέρι, πρέπει να μάθουμε ποιο είναι. Γι’ αυτό, επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε, τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο. Γιατί πρέπει να υπάρξει έρευνα, άπλετο φως, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Ποιοι είναι αυτοί που είχαν την προτεραιότητα εκείνο το βράδυ, να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη; Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Ο κατώτατος μισθός έπρεπε να είχε αυξηθεί καιρό τώρα. Όμως, η ονομαστική αύξηση δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια και τις ανισότητες, γιατί πολύ απλά ο πληθωρισμός καλπάζει”.

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής

«Παρότι η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, χθες, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από 159 βουλευτές στην ελληνική Βουλή, ο ελληνικός λαός εκφράζει τη μομφή του απέναντι στην κυβέρνηση αυτή» ανέφερε σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας σε δηλώσεις του από την Κύπρο. την οποία επισκέπτεται επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος.

«Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ιδιαίτερα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ με επικεφαλής τον κύριο Μητσοτάκη. Δυναμώνει η κοινωνική συμμαχία εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, επαγγελματιών, επιστημόνων, νέων, φοιτητών, φοιτητριών, που αφορά βεβαίως και το έγκλημα στα Τέμπη που μένει ακόμη στα σκοτάδια και σε πλήρη συγκάλυψη εκ μέρους του κράτους και της κυβέρνησης.

Αλλά και για μία σειρά άλλα ζητήματα που αφορούν το λαϊκό εισόδημα, που αφορούν την ακρίβεια, την ανεργία, προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός στη χώρα μας, αλλά και τα τεράστια προβλήματα στον δημόσιο τομέα της υγείας, με την ιδιωτικοποίησή του, στον τομέα της παιδείας, με την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των πανεπιστημίων, τα προβλήματα των αγροτών που ακόμη δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις από τις πλημμύρες, δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά τους και μια σειρά άλλα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός» προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας και κατέληξε:  «Η γνήσια αντιπολίτευση βρίσκεται στους δρόμους και το ΚΚΕ βρίσκεται εκεί στους δρόμους του αγώνα, να παλέψει μαζί με όλο τον λαό καλώντας τον σε συμπόρευση μαζί του, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να δώσουμε και όλες τις επόμενες μάχες.

Νέα Αριστερά: Ανεπαρκής η αύξηση του κατώτατου μισθού

Στην εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού αναφέρεται, σε παρέμβασή της, η Νέα Αριστερά.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός,  δε μπορεί να αντισταθμίσει ούτε το κόστος ζωής που έχει εκτιναχθεί από τον πληθωρισμό της απληστίας και την αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων, ούτε τις σωρευμένες απώλειες της αγοραστικής δύναμης των τελευταίων ετών», αναφέρει η Νέα Αριστερά, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη.

Επισημαίνει, δε, πως «οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης προσβάλλουν και προκαλούν τους εργαζόμενους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments