Αθλητισμός

Κυρίαρχος Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ [3-1]

Κυρίαρχος Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ [3-1]

Πηγή Φωτογραφίας: [368377] ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023-2024 / FINAL-4 / OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Τι και αν βρέθηκε πίσω με 1-0 ένας εξαιρετικός Ολυμπιακός για τρια σετ κατάφερε να φέρει... τούμπα τα δεδομένα κόντρα στον ΠΑΟΚ

Τι και αν βρέθηκε πίσω με 1-0 ένας εξαιρετικός Ολυμπιακός για τρια σετ κατάφερε να φέρει… τούμπα τα δεδομένα κόντρα στον ΠΑΟΚ και με 3-1 να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Μίλωνα.

Μονάχα για ένα σετ κατάφερε ο Δικέφαλος του Βορρά να προβάλει αντίσταση στους ερυθρόλευκους οι οποίοι έπειτα από το πρώτο και χαμένο σετ ήταν το απόλυτο «αφεντικό» της αναμέτρησης φτάνοντας στην ανατροπή με 3-1 και παράλληλα στην πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Final 4 του Κυπέλλου εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον Μίλωνα.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ, προσπαθώντας να διαβάσει η μια την άλλη. Όλα αυτά ωστόσο μέχρι και το 8-8 μιας και από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ΠΑΟΚ μπήκε σε θέση οδηγού και δεν ξανακοίταξε πίσω με τον Δικέφαλο του Βορρά να φτάνει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-22.

Στο δεύτερο σετ οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν αντίδραση και με πιεστική άμυνα κατάφεραν να βρεθούν στο +3 (14-11). Παρά την πίεση του ΠΑΟΚ οι Πειραιώτες έδειξαν ψυχραιμία και δεν έχασαν σε κανένα σημείο του σετ το προβάδισμα φτάνοντας στο 1-1 με 25-16.

Οι Ιντάλγκο και Στερν «κουβάλησαν» τους Πειραιώτες επιθετικά και στο τρίτο σετ, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει στο σκορ και να εκτοξεύει τη διαφορά στους 6 πόντους (11-5) με τον άσο του πρώτου. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να κάνει το ένα λάθος πίσω απ’ το άλλο σε υποδοχή κι επίθεση με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να κλείσουν το σετ με 25-16 και να πάρουν το προβάδισμα με 2-1.

Στο τέταρτο σετ ο Ντε Ντρις προσπάθησε να κρατήσει όρθιο τον ΠΑΟΚ στην επίθεση, όμως οι Ιντάλγκο και Στερν, μαζί με τον Κουμεντάκη είχαν βρει πλέον ρυθμό. Το 14-10 του Ολυμπιακού, έγινε γρήγορα-γρήγορα 14-13 από τα μπλοκ του Τρούχτσεφ, όμως ο Τράβιτσα, ο Τζούριτς κι ο Στερν έδωσαν πάλι ένα σημαντικό προβάδισμα τεσσάρων πόντων στους Πειραιώτες (23-19). Ο Στερν υπέγραψε στο τέλος και την «ερυθρόλευκη» νίκη με τρεις σερί άσους κι ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το Σάββατο (30/3, 20:15) το τρόπαιο απέναντι στον Μίλωνα.

Τα σετ: 22-25, 25-18, 25-16, 25-19

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Final Four του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών:

Ημιτελικοί

Παναθηναϊκός – Μίλωνας 1-3 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1

Τελικός

Σάββατο 30 Μαρτίου 20:15 Μίλωνας – Ολυμπιακός

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments