Οικονομία

Σδούκου: “Πλέον τα τιμολόγια ρεύματος κινούνται σε επίπεδα πριν από την κρίση”

Σδούκου: “Πλέον τα τιμολόγια ρεύματος κινούνται σε επίπεδα πριν από την κρίση”

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Θέλουμε να μπει ένα όριο στην αλλαγή παρόχου. Στον 3ο πάροχο θα υπάρχει σήμανση στο σύστημα, ανέφερε η κ. Σδούκου

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα τιμολόγια ρεύματος. «Αύριο μπαίνουμε στον 4ο μήνα των χρωματιστών τιμολογίων που απλοποίησαν την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Πλέον τα τιμολόγια κινούνται σε επίπεδα πριν από την κρίση. Έχει πέσει η διεθνής τιμή στο φυσικό αέριο, έχει βοηθήσει ΄τι είχαμε έναν ήπιο χειμώνα, το γεγονός ότι είχαμε μια μεγάλη παραγωγή σε ανανεώσιμες πηγές, όλα αυτά έχουν αποκλιμακώσει τις τιμές. Αύριο θα δώσουν οι προμηθευτές τις τιμές. Πιστεύουμε ότι θα είναι περίπου ίδιες με τις τιμές του Μαρτίου και ελαφρώς λιγότερες. Υπάρχει σε σχέση με τον Γενάρη περίπου μείωση 30%. Έχει βοηθήσει ότι υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες», είπε αρχικά.

Σδούκου: Θέλουμε να μπει ένα όριο στην αλλαγή παρόχου

Η κ. Σδούκου ανέφερε επίσης ότι «υπάρχουν προμηθευτές που στέλνουν τους λογαριασμούς κάθε μήνα, υπάρχει ο έναντι και ο εκκαθαριστικός, έχουμε δεσμευτεί στο υπουργείο να αλλάξει αυτό τους επομένους μήνες και να υπάρχει μηνιαία κατανάλωσή για όλους. Αυτό θα γίνει μέσα στο 2024. Ο κόσμος παραμένει στα πράσινα τιμολόγια. Αν κάποιος δεν θέλει και δεν έχει χρόνο ή γνώσεις για να ασχολείται, μπορεί να επιλέξει να έχει ένα ετήσιο σταθερό συμβόλαιο».

Για τις περιπτώσεις που κόβεται το ρεύμα τόνισε πως «έχουμε πει με τον κ. Σκυλακάκη ότι πρέπει να αυστηροποιήσουμε το πλαίσιο σε ό,τι αφορά στους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Είναι αυτοί που αφήνουν σκοπίμως ανεξόφλητους λογαριασμούς, και μεταπηδούν σε άλλον πάροχο και συνεχίζουν. Εδώ πρέπει να μπει ένα όριο. Αυτό δεν αφορά εκείνους που έχουν μια αντικειμενική αδυναμία. Θέλουμε να μπει ένα όριο στην αλλαγή παρόχου. Στον 3ο πάροχο θα υπάρχει σήμανση στο σύστημα, αφού έχει δοθεί πρώτα η ευκαιρία να τακτοποιηθούν οι οφειλές, και δεν έχει γίνει. Για τις επιχειρήσεις είναι δύο οι φορές που επιτρέπεται η αλλαγή. Αυτό πρέπει να περιοριστεί γιατί μετά το σύνολο των χρεών επιμερίζεται στους συνεπείς».

Η κ. Σδούκου αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – επιχειρώ». «Υπάρχουν 2 προγράμματα ανοιχτά που λήγουν 15/4 για τις επιχειρήσεις. Το ένα είναι το “Αλλάζω συσκευή” και δίνει την δυνατότητα σε όποιον θέλει, να αλλάξει τα ενεργοβόρα συστήματα ψύξης – θέρμανσης στην επιχείρησή του. Υπάρχει η χρονική προτεραιότητα και δίνουμε την δυνατότητα με ένα μάξιμουμ 10.000 ευρώ να βάλει κάποιος μια αντλία θερμότητας ή σύστημα ψύξης – θέρμανσης», επεσήμανε, και προσέθεσε: «Το άλλο είναι το «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις που δίνουμε την δυνατότητα σε επιχειρηματίες να κάνουν παρεμβάσεις εξοικονόμησης χρημάτων. Για τους αγρότες μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουμε το πληροφοριακό σύστημα έτσι ώστε μεμονωμένοι αγρότες που θέλουν να μειώσουν το ενεργειακού τους σύστημα να τους δώσει τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν ένα μικρό φωτοβολταϊκό στο χωράφι τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments