Πολιτική

Κουτσούμπας: Εκατοντάδες χιλιάδες ευρωψηφοδέλτια ΚΚΕ για μαζική καταδίκη στην αντιλαϊκή πολιτική

Κουτσούμπας: Εκατοντάδες χιλιάδες ευρωψηφοδέλτια ΚΚΕ για μαζική καταδίκη στην αντιλαϊκή πολιτική
«Αποδείχτηκε παραµύθι ότι η ενιαία ευρωενωσιακή αγορά και ο ανταγωνισµός θα έφερναν οικονοµική ανάπτυξη για όλους»

Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Κύπρου του ΚΚΕ, στην Λευκωσία, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κάλεσε τον κόσμο να ενισχύσει το κόμμα με τη ψήφο του στις Ευρωεκλογές. Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη πολιτική σε όλους του τομείς, αναφέρθηκε στο θέμα των Τεμπών, ενώ σχετικά με την επιστολική ψήφο τόνισε ότι χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση σαν πρόσχημα για να φέρει επικίνδυνες, αντιδραστικές αλλαγές στον τρόπο διενέργειας των εκλογών, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Και από εδώ, από τη Λευκωσία, από την Κύπρο, το ΚΚΕ καλεί όλους εσάς και τους χιλιάδες Έλληνες που ζείτε, δουλεύετε και σπουδάζετε στο νησί, να δώσουµε µαζί τη µάχη των Ευρωεκλογών! Για να δυναµώσει η αγωνιστική συµπόρευση µε το ΚΚΕ, στις κάλπες και τους δρόµους της διεκδίκησης! Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να σαλπίσουμε πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!

Στην ΕΕ της βαρβαρότητας να στείλουμε το κατάλληλο µήνυµα: Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο µαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!

Μόνο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρωψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις κάλπες τις 9ης Ιούνη μπορεί να εκφραστεί η μαζική καταδίκη στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, και όλων των άλλων κομμάτων που υπηρετούν τους λίγους και τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώµατα! Μόνο έτσι θα πιάσει τόπο η λαϊκή δυσαρέσκεια που δικαιολογημένα δυναµώνει.

Μόνο αν συναντηθεί ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα και στις κάλπες θα γίνει πραγματικά επικίνδυνη, απειλητική για αυτούς που τσακίζουν τις ζωές και τις ανάγκες των πολλών, για τα κέρδη των λίγων του κεφαλαίου. Σε αυτούς που με την πολιτική τους οδηγούν ακόμα και σε εγκλήματα όπως αυτό των Τεμπών και στη συνέχεια τα συγκαλύπτουν. Μόνο έτσι θα γίνει ορµή για νέους, πιο µαχητικούς αγώνες.

Ξέρετε καλά, το είδατε και τους προηγούμενους μήνες ότι το ΚΚΕ μόνο εκεί καταθέτει τη δύναμη που του δίνει ο λαός και η νεολαία.

Η μεγαλύτερη δύναμη που μας έδωσαν στις βουλευτικές και στις δημοτικές περιφερειακές εκλογές του 2023, έγινε αμέσως δύναμη πάλης για την υπεράσπιση των λαϊκών συµφερόντων, δύναμη πραγµατικής λαϊκής αντιπολίτευσης ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ, τα σχέδια του κεφαλαίου και την πολιτική της ΕΕ!

Το ΚΚΕ λοιπόν, µπορεί να κοιτάει στα µάτια τον λαό, γιατί δεν έχει δεσµεύσεις στα µεγάλα συµφέροντα, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό είναι µπροστά στους αγώνες της εργατικής τάξης, που μετρά βήματα στην οργάνωσή της στα συνδικάτα, αλλάζει τους συσχετισμούς στο εργατικό κίνημα και παλεύει για μισθούς και δικαιώματα κατά κλάδο, χώρο δουλειάς, αλλά και πανελλαδικά, όπως με τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φλεβάρη και τη νέα που ετοιμάζεται για τις 17 Απρίλη. Γι’ αυτό είναι μπροστά στους αγώνες των αυτοαπασχολουµένων, της φτωχής αγροτιάς, που στρίμωξε την κυβέρνηση με τον πολυήμερο αγώνα της για την επιβίωσή της. Την ίδια περίοδο που οι αγρότες σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. Αυτή που έχουν ψηφίσει αγκαλιά στο ευρωκοινοβούλιο η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων της νεολαίας, των φοιτητών, που έχοντας την πλειοψηφία του λαού με το μέρος τους, πάλεψαν και θα συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και στην πλήρη μετατροπή των δημοσίων πανεπιστημίων σε επιχειρήσεις.

Οι φοιτητές από την Ελλάδα που, με χίλιες δυο θυσίες των οικογενειών σας, σπουδάζετε στην Κύπρο, αλλά και όσοι εργάζεστε εδώ στα πανεπιστήμια και βιώνετε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ιδιωτικοποιημένη τριτοβάθμια εκπαίδευση, σίγουρα θα έχετε εξοργιστεί, ακούγοντας όλο αυτό το διάστημα τα στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται το σύστημα της Κύπρου ως …πρότυπο για τη χώρα μας!

Έχετε, λοιπόν, έναν ακόμα λόγο να την τιμωρήσετε, όπως και το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που με τα μισόλογα και τα «ναι μεν αλλά» αποτέλεσαν τους καλύτερους χορηγούς της. Να ενισχύσετε το ΚΚΕ που ήταν το μόνο που αποκάλυψε την αλήθεια για το τι συμβαίνει τόσο στην Κύπρο, όσο και στις άλλες χώρες της ΕΕ, που «φώτισε» τον μόνο δρόμο που συμφέρει τον λαό και τη νεολαία:

Τον δρόμο της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, που δεν θα κοιτάζει τον φοιτητή στην τσέπη, αλλά θα κοιτάζει να τον μορφώσει ολόπλευρα, για να υπηρετήσει κι εκείνος αύριο με τη σειρά του την κοινωνία μέσα από την επιστήμη του. Που θα δίνει στον ερευνητή τους πόρους και τα μέσα, δηλαδή την ελευθερία για να αναζητήσει την επιστημονική αλήθεια, πάλι προς όφελος της κοινωνίας, και δεν θα το έχει να ασφυκτιά μέσα στα διάφορα προγράμματα με ημερομηνία λήξης, μέσα στις κατευθύνσεις του εκάστοτε χρηματοδότη της έρευνας που νοιάζεται μόνο για ό,τι μπορεί να του αποφέρει κέρδος, όπως συμβαίνει σήμερα.

Το ΚΚΕ µπορεί να κοιτάει στα µάτια τον λαό γιατί από την πρώτη στιγµή είπε την αλήθεια για την ΕΕ! Γιατί οργανώνει την πάλη ενάντια στη στρατηγική της!

Έχουμε πλέον μπόλικες αποδείξεις ότι η ΕΕ είναι φυλακή των λαών!. Η ΕΕ είναι «µια µεγάλη οικογένεια» μόνο για τα µεγάλα µονοπώλια, τις αστικές κυβερνήσεις και κόμματα, ενάντια στα δικαιώµατα των λαών. Αυτό αποδεικνύει όλη η πορεία της εδώ και 3 δεκαετίες, από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που καταψήφισε µόνο το ΚΚΕ στην ελληνική Βουλή το 1992, μέχρι σήμερα.

Αποδείχτηκε παραµύθι ότι η ενιαία ευρωενωσιακή αγορά και ο ανταγωνισµός θα έφερναν οικονοµική ανάπτυξη για όλους, ευηµερία, καλούς µισθούς στους εργαζοµένους, χαµηλές τιµές για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Η ΕΕ είναι συµµαχία των µονοπωλίων, διακρατική ιµπεριαλιστική ένωση, αντίπαλος των λαών και δεν µπορεί να αλλάξει προς όφελός τους! Γίνεται µόνο χειρότερη! Εξίσου παραμύθι αποδείχθηκε ότι η ΕΕ είναι αυτή που θα διασφαλίσει την ειρήνη στην Ευρώπη, αλλά και θα εργαστεί για αυτή στην ευρύτερη γειτονιά μας. Ακριβώς το αντίθετο βλέπουμε να συμβαίνει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments