Πολιτική

Πέτσας: «Ο Κασσελάκης ψάχνει για άλλοθι για την αποτυχία του στις ευρωεκλογές»​ [vid]

Πέτσας: «Ο Κασσελάκης ψάχνει για άλλοθι για την αποτυχία του  στις ευρωεκλογές»​ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πέτσας: «Δεν υπάρχει θέμα sms για την οικογένεια Μητσοτάκη»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και ερωτηθείς για το εάν εστάλησαν sms από την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Θέλω να ασχολούμαστε με την ουσία της πολιτικής, και όχι με την μικροπολιτική/παραπολιτική. Στην παραπολιτική υπάρχουν και πικάντικα θέματα, που αρέσουν ενδεχομένως και προκαλούν μια συζήτηση σε δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κύκλους, αλλά δεν απαντούν στις αγωνίες των πολιτών».

​«Όσον αφορά το θέμα του σημερινού πρωτοσέλιδου των «Νέων», συνέχισε ο κύριος Πέτσας, «εγώ καταλαβαίνω πως ορισμένα πρωτοσέλιδα του Σαββατοκύριακου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είδα δηλώσεις του κ. Ράπτη και του κ. Παναγιωτάκη, ανθρώπων που υποτίθεται πως ήταν στη συνάντηση αυτή όπως αναφέρονται στην «Εστία» που τη διαψεύδουν. Διαβάζω και σήμερα στα «ΝΕΑ» ότι δεν υπάρχει θέμα sms της συζύγου του Πρωθυπουργού.

Όσον αφορά το πώς δύο συνεργάτες του πρωθυπουργού βρίσκονται σε μια κοινωνική εκδήλωση, αυτό μπορεί να είναι κάτι πάρα πολύ απλό. Δεν θέλω να σχολιάζω συναντήσεις τέτοιου τύπου, αλλά είναι ξεκάθαρο, εφόσον ο πρωθυπουργός πήρε αυτήν την απόφαση, ότι εστάλη ένα μήνυμα λανθασμένο στη συγκεκριμένη συγκυρία. Δεν μπορεί να ήταν κατ’ εντολή του πρωθυπουργού και μετά να έρχεται και να γίνεται η δήλωση περί εσφαλμένου μηνύματος».​

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής αναφέρθηκε στη διαλεύκανση των αιτιών της τραγωδίας των Τεμπών, λέγοντας πως «όταν η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστά μεγαλύτερα από το άθροισμα των τριών επόμενων κομμάτων, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι από την αντιπολίτευση – κυρίως το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερο πλάνο – ψάχνουν από κάπου να πιαστούν και δυστυχώς, φτάνουν στο επίπεδο της τυμβωρυχίας. Εγώ αυτό βλέπω. Προσπαθούν να συντηρήσουν όσο μπορούν το ζήτημα της τραγωδίας και συνεχίζουν να μιλούν για προσπάθεια «συγκάλυψης», η οποία έχει απαντηθεί πολλές φορές και στη Βουλή αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μετά το δημοσίευμα του «Βήματος». Αλλά αναρωτιέμαι, γνωρίζοντας και τον χώρο των ΜΜΕ, ποιος είναι αυτός που θα έπρεπε να αξιολογήσει ένα υλικό χιλιάδων σελίδων απομαγνητοφώνησης και να καταλήξει κάπου, φτάνοντας σε ένα τίτλο. Αυτή τη δουλειά την κάνουν καθημερινά δημοσιογράφοι και αρχισυντάκτες, υπό μια πίεση να βγάλουν κάποιο αποκλειστικό. Και το κλείνω λέγοντας πως σημασία έχει τελικά ότι όλο το υλικό αυτό βρίσκεται από την αρχή στη διάθεση των αρχών της δικαιοσύνης, η οποία και τελικά θα αποφανθεί. Και νομίζω ότι η ταχύτητα με την οποία προχωράει, είναι ενθαρρυντική».​

Τέλος, κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα της ενδεχόμενης πολιτικής χρήσης προσωπικών δεδομένων των πολιτών από τη Νέα Δημοκρατία, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του κυβερνώντος κόμματος επισήμανε πως «ο κ. Κασσελάκης ψάχνει να βρει άλλοθι για τις ευρωεκλογές, αν δεν βρεθεί στη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Για αυτό εκτοξεύει απίστευτες κατηγορίες για «νοθεία» στις εκλογές. Η κυβέρνηση έδειξε αντανακλαστικά και έκανε και τη δική της εσωτερική έρευνα στην υπόθεση των e-mails από υποψήφια ευρωβουλευτή. Ο Πρωθυπουργός το είχε δηλώσει από την αρχή, παίρνοντας αποστάσεις από όλη αυτή την υπόθεση. Υπήρξαν και απομακρύνσεις. Νομίζω πως υπάρχουν εκείνα τα εχέγγυα, που εξασφαλίζουν πως δεν γίνονται φέιγ βολάν τα προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη».

Για δε την αναφορά του κ. Φάραντούρη του ΣΥΡΙΖΑ να «ρίξει η Ευρωπαία Εισαγγελέας την Κυβέρνηση» τη χαρακτήρισε απαράδεκτη και του ζήτησε να την ανακαλέσει. Καθώς αρνήθηκε να την πάρει πίσω, ο κύριος Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι αν ένας δεξιός ζητούσε ξένη επέμβαση για να «πέσει» μια νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση, το λιγότερο που θα τον χαρακτήριζαν θα ήταν φασίστας. Τώρα τα λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ντροπή, καθώς ψάχνουν για άλλοθι ενόψει της εκλογικής τους αποτυχίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments