Πολιτική

Θεσμικά απαντά η κυβέρνηση στις προκλήσεις της αντιπολίτευσης

Θεσμικά απαντά η κυβέρνηση στις προκλήσεις της αντιπολίτευσης

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Η οδός της δικαιοσύνης επιλέγεται απέναντι σε προσβολές.

Τη θεσμική οδό ακολουθούν κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επίσης και η σύζυγος του πρωθυπουργού, προκειμένου να απαντήσουν στις προκλήσεις, που δέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, όπως γνωστοποίησε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, έκανε μήνυση στον ευρωβουλευτή και δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου, αναφορικά με άρθρο που δημοσίευσε στον ιστότοπο TVXS.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου καταθέτει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Στέλιου Κούλογλου με αφορμή άρθρο για την υπόθεση της διαρροής των email.

«Πριν λίγο, έδωσα εντολή στον δικηγόρο μου να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον Ευρωβουλευτή @SteliosKoul για όσα ψευδή και άκρως συκοφαντικά ισχυρίζεται σε άρθρο του στον ιστότοπο http://tvxs.gr και αφορούν εμένα. Τα κακοήθη αυτά σχόλια και οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί θα κριθούν από την Ελληνική δικαιοσύνη», αναφέρει το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτής.

Στην ίδια θεσμική λογική κινείται και η αντίδραση της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη σε επίθεση που δέχθηκε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Έλενα Ακρίτα.

Ιδιαίτερα, στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Μαρέβα Μητσοτάκη κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα.  Αφορμή η χθεσινή ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, κατά την οποία μεταξύ άλλων έγραφε πως «το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δεν γεννήθηκε Μαρέβα».

«Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα. Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου. Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους. Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες. Δεν αναλαμβάνει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική» έγραψε μεταξύ άλλων η Έλενα Ακρίτα.

»Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του. Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες. Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Έσχες, δεν κάνει τίποτα παράνομο, τίποτα ύποπτο. Έχω γνωρίσει καλά τον Τάιλερ Μακμπέτ. Έχω κουβεντιάσει πολύ μαζί του και σάς βεβαιώνω πώς πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις. Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός. Και σίγουρα δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία.

»Ο Τάιλερ στηρίζει τον άνθρωπο του και τον στηρίζει επί της ουσίας, διατηρώντας παράλληλα ακέραιη την αυτονομία της προσωπικότητας του. Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα. Ακρίτα: «Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δεν γεννήθηκε Μαρέβα»

Μάλιστα, το γραφείο του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «σε συνέχεια της χθεσινής συκοφαντικής ανάρτησης της Βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα, το περιεχόμενο της οποίας επανέλαβε και σήμερα, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της.Θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της».

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχε αναφέρει πως «η κυρία Ακρίτα είναι πια βουλευτής. Είναι δυνατόν μια πολιτική μας αντίπαλος να γράφει έναν τέτοιον λίβελο για τη σύζυγο ενός πολιτικού της αντιπάλου; Δεν ντρέπεται; Έχει καταλάβει ότι πολιτικός αντίπαλος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι η Μαρέβα Μητσοτάκη; Ως γυναίκα δέχεται μια άλλη γυναίκα να είναι κάθε μέρα στόχος ανηλεούς κριτικής μόνο και μόνο επειδή παντρεύτηκε έναν άνθρωπο; Δεν είναι αίσχος; Ζούμε μια περίπτωση ανθρωποφαγίας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments