Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Νίκη με ανατροπή για τους Πράσινους [2-1]

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Νίκη με ανατροπή για τους Πράσινους [2-1]

Πηγή Φωτογραφίας: [368504] SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Την έριξε από την κορυφή και έμεινε ζωντανός για τίτλο

Με γκολ των Μπακασέτα και Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από νωρίς, νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ και τη γκρέμισε από την κορυφή, στην οποία είναι πλέον ο ΠΑΟΚ που την Κυριακή (7/4) πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τη συνέχεια των play off της Stoiximan Super League να αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Το ντέρμπι άρχισε ακριβώς όπως θα ήθελε ο Ματίας Αλμέιδα, με την ομάδα του δηλαδή να σκοράρει νωρίς και συγκεκριμένα στο 5′, όταν ο Ελίασον κυνήγησε τη φάση μετά τη σέντρα του Γιόνσον και γύρισε για τον Βίντα που έκανε εύκολα το 0-1. Ήταν το καλύτερο ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους και γενικά για το παιχνίδι, υπό την έννοια πως αυτό… πήρε φωτιά από νωρίς και φάνηκε στη συνέχεια.

Στο 10′ οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση αλλά ο Μπερνάρ σημάδεψε το δοκάρι μετά το γύρισμα του Ιωαννίδη, για να ακολουθήσει στο 12′ ανεπανάληπτη ευκαιρία για τους Κιτρινόμαυρους με τον Τσούμπερ που βρέθηκε τετ α τετ από την πάσα του Λιβάι Γκαρσία αλλά… κατάφερε να μην σκοράρει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos)

Ο ρυθμός του παιχνιδιού, με λίγα λόγια, ήταν πολύ καλός και μετά το 15’20’ οι Πράσινοι άρχισαν να ανεβαίνουν και στο 24′ σκόραραν με κεφαλιά του Μπακασέτα μετά τη σέντρα του Αράο, ο οποίος όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Στη συνέχεια, όμως, θα έμπαιναν δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά και θα μετρούσαν κανονικά και τα δύο…

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο β’ μέρος χωρίς να κάνουν κάποια αλλαγή και στο 55′ οι Μπακασέτας και Ιωαννίδης συνεργάστηκαν ωραία αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ στο τελείωμα του διεθνή φορ. Αμέσως μετά ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε τις αλλαγές για την ΑΕΚ και γρήγορα ακολούθησε και ο Φατίχ Τερίμ, με τα λεπτά να κυλάνε χωρίς να γίνεται κάποια μεγάλη φάση.

Οι Πράσινοι πρόσεχαν, πλέον, περισσότερο την άμυνά τους, οι Κιτρινόμαυροι από την άλλη πλευρά ήταν μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση και τελικά το 2-1 δεν άλλαξε, αφού ο Ντραγκόφσκι στο 91′ έκανε μεγάλη επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς και ο Πόνσε αστόχησε με κεφαλιά στο 97′. Έτσι, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου ανεβαίνοντας στους 62 βαθμούς και η ΑΕΚ έμεινε στους 65′, στο -1 από τον -νεό πρωτοπόρο πλέον- ΠΑΟΚ, τον οποίο θα υποδεχθεί στην OPAP Arena την Κυριακή (7/4).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (61′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88′ Βιλένα), Μπακασέτας (88′ Ρούμπεν Πέρεθ), Βέρμπιτς (61′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (79′ Λημνιός), Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57′ Πινέδα), Γιόνσον (70′ Άμραμπατ), Ελίασον, Τσούμπερ (57′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (57′ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία (57′ Πόνσε).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments