Αθλητισμός

Παναθηναϊκός ΑΕΚ: Ντέρμπι “χωρίς επιστροφή” για τους πράσινους – Που θα δείτε τον αγώνα

Παναθηναϊκός ΑΕΚ: Ντέρμπι “χωρίς επιστροφή” για τους πράσινους – Που θα δείτε τον αγώνα

Πηγή Φωτογραφίας: [367442] ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023-2024 / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Την ΑΕΚ φιλοξενεί απόψε στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός, στο μεγάλο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των Playoffs της Super League (21:00, Cosmote Sport 1).

Τρεις ημέρες μετά την οδυνηρή ήττα από τον ΠΑΟΚ, το σημερινό παιχνίδι έχει χαρακτηριστεί ως… τελικός για τους «πράσινους» και όχι άδικα. Το «τριφύλλι» χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη για να μπει και πάλι στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, μειώνοντας στους τρεις βαθμούς την απόστασή του από το «δικέφαλο». Σε περίπτωση ήττας, η «Ένωση» θα πάει στο +9 και ουσιαστικά θα πετάξει εκτός πρωταθλήματος τον Παναθηναϊκό, αφού αν και θα παραμένουν επτά αγωνιστικές ακόμα, εντούτοις η διαφορά δύσκολα θα καλυφθεί.

Από τη μεριά της η «Ένωση» θα παραταχθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με στόχο το διπλό, που θα την διατηρήσει μόνη πρώτη στην κορυφή, αλλά βολεύεται και με την ισοπαλία, αφού ακόμα και με νίκη του ΠΑΟΚ, οι δύο «δικέφαλοι» θα είναι ισόβαθμοι.

Αγωνιστικά προβλήματα για τον Φατίχ Τερίμ, εκτός από τα γνωστά των Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, ήρθαν να προστεθούν ακόμα τρία. Ο λόγος για τον Άντραζ Σπόραρ, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής εξαιτίας ενός χτυπήματος που δέχτηκε στο κεφάλι στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ για το σημερινό ματς δεν υπολογίζεται και ο τιμωρημένος Σεμπάστιαν Παλάσιος, καθότι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής που προβλέπουν οι κανονισμοί. Από κει και πέρα, ο Τούρκος τεχνικός άφησε εκτός τόσο τον Μπαρτ Σένκεφελντ, που στην τελευταία προπόνηση αισθάνθηκε ενοχλήσει στη μέση, ενώ εκτός έμεινε και Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, χωρίς ο Ισπανός να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Αναφορικά με την πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, αυτή θα αποτελείται από τον Ντραγκόφσκι στην εστία, ο Χουάνκαρ θα καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Κώτσιρας το δεξί και οι Αράο και Γεντβάι τις δύο θέσεις στα στόπερ. Ο Πέρεθ θα είναι το αμυντικό χαφ, με τους Τσέριν και Μπακασέτα να είναι οι άλλοι δύο στο χώρο του κέντρου. Από κει και μετά, ο Μπερνάρντ στα αριστερά και ο Μαντσίνι στα δεξιά, θα αγωνίζονται στα δύο «φτερά» της επίθεσης, ενώ στην κορυφή θα είναι ο Ιωαννίδης, σε σχηματισμό 4-3-3.

Ο Κλαούντιο Περέιρα, διαιτητής Β’ κατηγορίας της UEFA, θα διευθύνει το ματς. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ριμπέιρο Πέντρο και Κόστα Τιάγκο, ενώ στο VAR θα βρίσκεται ο Φάμπιο Μέλο με τον Κωνσταντίνο Ψαρρή. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments