Αθλητισμός

Παναθηναϊκός ΑΕΚ: Στη Λεωφόρο με στόχο να μείνει στην κορυφή η Ένωση

Παναθηναϊκός ΑΕΚ: Στη Λεωφόρο με στόχο να μείνει στην κορυφή η Ένωση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//H Ένωση αντιμετωπίζει τον χωρίς περιθώρια Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (3/4 – 21:00) και θέλει αποτέλεσμα που θα την κρατήσει στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος

H Ένωση αντιμετωπίζει τον χωρίς περιθώρια Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (3/4 – 21:00) και θέλει αποτέλεσμα που θα την κρατήσει στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος

Στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό δίνει την τρίτη της μάχη στα play-offs η ΑΕΚ. Η σέντρα θα γίνει στις 21:00 και το ματς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την Cosmote TV. Μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού η Ένωση πηγαίνει στην έδρα των «πρασίνων» για να συνεχίσει στην ίδια πορεία και να παραμείνει στην κορυφή. Γνωρίζει ότι με ένα θετικό αποτέλεσμα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και ουσιαστικά βγάζει εκτός διεκδίκησης, μετά τον Ολυμπιακό, και τον ΠΑΟ.

Μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ματίας Αλμέιδα είναι αυτό του Τσίτσαν Στάνκοβιτς που είναι εκτός με μυικό τραυματισμό. Ο Πελάδο θέλει να δει μια διαφορετική εικόνα από την ομάδα του σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Λιγότερα εύκολα λάθη και έλεγχο στο κέντρο του γηπέδου. Αναφορικά με το βασικό σχήμα ελάχιστα πράγματα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα καθώς υπάρχει η κόπωση από το ματς της Κυριακής.

Ο Αθανασιάδης θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια και Βίντα-Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας. Πιθανότατα δεξί μπακ θα ξεκινήσει ο Ρότα ενώ αριστερά δεν αποκλείεται να δούμε Πήλιο αντί για Χατζισαφι. Από εκεί και πέρα ξεκινά το μεγάλο αίνιγμα. Πιθανό το Γιόνσον-Πινέδα στο κέντρο αλλά δεν αποκλείεται να δούμε τον Πινέδα αριστερά και τον Λιούμπισιτς βασικό στο κέντρο. Υπάρχει επίσης μια σκέψη για Ελίασον αριστερά και Άραμπατ δεξιά. Ο Τσούμπερ θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα, πίσω από τον φορ. Στην κορυφή προβάδισμα έχει ο Λιβάι αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Πόνσε.

Με απουσίες και χωρίς περιθώρια ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ χωρίς περιθώρια. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ έκανε τη νίκη επί της Ένωσης επιτακτική για να μείνουν οι «πράσινοι» στη διεκδίκηση του τίτλου. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ βαρύ και ο Φατίχ Τερίμ δέχεται κριτική για τις επιλογές του και το γεγονός ότι ρισκάρει μόνιμα. Οι «πράσινοι» δεν έχουν τον τιμωρημένο Παλάσιος (αποβλήθηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ) αλλά και τους τραυματίες Σπόραρ και Σένκεφελντ. Ο Τερίμ άφησε εκτός αποστολής τους Ζέκα, Ούγκο, Αΐτορ, Πάλμερ Μπράουν ενώ φυσικά δεν υπολογίζεται ο Μάγκνουσον που είναι σε πορεία επιστροφής. Στην αποστολή μπήκε ο Μαντσίνι που ήταν εκτός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς, Ακαϊντίν.

Αναφορικά τώρα με την 11άδα και τον σχηματισμό. Με τον Τερίμ ποτέ δεν ξέρεις αλλά πλέον οι επιλογές του δεν είναι πολλές. Το πιθανότερο είναι να δούμε ένα 4-2-3-1 με τους: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρα, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ στην άμυνα. Τσεριν και Πέρεθ στα χαφ και μπροστά τους η τριάδα Μπερνάρ, Μπακασέταρ, Μαντσίνι. Ο Ιωαννίδης στην κορυφή.

Ο διαιτητής

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο 37χρονος Πορτογάλος Kλαούντιο Περέιρα που σφυρίζει για πρώτο φορά ελληνικές ομάδες. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Πέδρο Ριμπέιρο και Τιάγκο Κόστα, ενώ στο VAR θα είναι ο Φάμπιο Μέλο με βοηθό τον Κωνσταντίνο Ψαρρή. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος.

Να θυμίσουμε ότι ΑΕΚ και ΠΑΟ έχουν συναντηθεί δύο φορές φέτος. Στο πρώτο ματς η ΑΕΚ πέρασε από τη Λεωφόρο με 2-1 και το δεύτερο στη Νέα Φιλαδέλφεια έληξε ισόπαλο 2-2.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments