Πολιτική

Κυβέρνηση σε αντιπολίτευση: Σταματήστε να κάνετε πολιτική στο όνομα της Δικαιοσύνης

Κυβέρνηση σε αντιπολίτευση: Σταματήστε να κάνετε πολιτική στο όνομα της Δικαιοσύνης

Πηγή Φωτογραφίας: Συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τους αγνοούμενους στα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν στα Τέμπη. Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

«Κάθε ανακριτική πράξη βοηθά στη διαλεύκανση της υπόθεσης και καλούμε την αντιπολίτευση να σταματήσει να κάνει πολιτική στο όνομα της Δικαιοσύνης» αναφέρει η κυβέρνηση

«Κάθε ανακριτική πράξη βοηθά στη διαλεύκανση της υπόθεσης και καλούμε την αντιπολίτευση να σταματήσει να κάνει πολιτική στο όνομα της Δικαιοσύνης» αναφέρει η κυβέρνηση, απαντώντας στην αντιπολίτευση σχετικά με τις εξελίξεις στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Προφανώς, όταν υπήρξαν πρόσθετες καταγγελίες, ο ανακριτής έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Να διατάξει δηλαδή πρόσθετη ανακριτική πράξη.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στη γραμμή εργαλειοποίησης του δυστυχήματος, ανέφερε με ανάρτησή του στο X.

«Έφοδος» στα γραφεία του ΟΣΕ

«Έφοδο» στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ και στο Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών πραγματοποίησαν την Τρίτη οι αρχές, παρουσία εισαγγελέα, όπου, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας, κατάσχεσαν σκληρούς δίσκους με τα πρωτότυπα ηχητικά ντοκουμέντα της νύχτας του μοιραίου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Η επιχείρηση έγινε έπειτα από παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη, ο οποίος διενεργεί τη δικαστική έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με εισαγγελικό λειτουργό, έπειτα από έρευνα στα  γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, προχώρησαν την Τρίτη (02/04) στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών του προφυλακισμένου Σταθμάρχη και των μηχανοδηγών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, αναφέρει η εφημερίδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνει αντιπαραβολή με τις συνομιλίες που παραδόθηκαν στους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι πραγματοποιούν την έρευνα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της έρευνας, την Παρασκευή θα γίνουν και νέες δειγματοληψίες και χημικός έλεγχος στα χώματα που μεταφέρθηκαν από ιδιωτική εταιρία από το σημείο της τραγωδίας.

Στη διαδικασία μπορούν να παρίστανται και τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών των θυμάτων για να κάνουν τη δική τους δειγματοληψία, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι σε αυτά τα χώματα. Όταν ολοκληρωθεί η δειγματοληψία, η εταιρεία που έχει τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, θα μεταβεί στο χώρο για την αναζήτηση γενετικού υλικού, αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments