Πολιτική

ΝΔ: Κωδικός “κομματική συσπείρωση” ενόψει ευρωεκλογών

ΝΔ: Κωδικός “κομματική συσπείρωση” ενόψει ευρωεκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: [362406] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)

Αγώνας δρόμου δέκα εβδομάδων ως την κάλπη του Ιουνίου.

Η επίτευξη της μέγιστης κομματικής συσπείρωσης ως καθοριστικού παράγοντα για την επίδοση της Νέας Δημοκρατίας στην ευρωκάλπη, η προβολή ισχυρών διλημμάτων μπροστά σε μια παραδοσιακά χαλαρή εκλογική διαδικασία και οι συγκρίσεις με τους πολιτικούς αντιπάλους επιστρέφουν στη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις επόμενες 10 εβδομάδες. Είναι τρία εργαλεία που είχε στη φαρέτρα της η κυβέρνηση πριν από έναν χρόνο ενόψει τότε των εθνικών εκλογών και τα ίδια επιστρατεύει στον δρόμο για τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Το Μαξίμου, που δέχεται πιέσεις τους τελευταίους μήνες, καλείται να ανακτήσει την πρωτοβουλία και να διαμορφώσει τη δημόσια ατζέντα με τους δικούς του όρους, τονίζοντας διαρκώς την αυξημένη πολιτική σημασία των επικείμενων ευρωεκλογών.

Εν αναμονή των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης, μετά από την τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εστιάζει ως πρώτο βήμα στο ορόσημο του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας αυτό το Σαββατοκύριακο (5-7 Απριλίου), ευελπιστώντας ότι το Ζάππειο θα είναι ο τόπος συνάντησης όλων των γενεών του κόμματος και θα αποτελέσει την αφετηρία της προεκλογικής εκστρατείας

Πρόκειται ουσιαστικά για μια “μάχη” για την επαναπροσέγγιση της κοινής γνώμης, ιδίως του κοινού που δημοσκοπικά καταγράφεται ότι απομακρύνεται από τη Νέα Δημοκρατία και κατευθύνεται προς μηνύματα αναποφασιστικότητας και δυσαρέσκειας. Αυτή η “μάχη” δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εύκολη, καθώς ανώτερα κυβερνητικά στελέχη έχουν αναγνωρίσει ανοιχτά τα σημάδια της εμπιστοσύνης του κοινού στην κυβέρνηση, αλλά περισσότερο επειδή η αντιπολίτευση έχει κάθε λόγο να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας στις ρωγμές που έχουν αναπτυχθεί στο προφίλ της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αρχίσει να θέτει τα εκλογικά διλήμματα, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ενδέχεται να επηρεάσει τη σταθερότητα της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Σε κάθε περίπτωση, στις τελευταίες του ομιλίες, οι οποίες πλέον έχουν ευδιάκριτο προεκλογικό ύφος,  απευθύνεται στους ψηφοφόρους του λέγοντας ότι δεν είναι καιρός για «εφησυχασμούς, σκέψεις αποχής ή αποστολής επιπόλαιων μηνυμάτων διαμαρτυρίας». Στα δικά του μηνύματα, των τελευταίων 24ώρων, υπόσχεται ότι θα αποκτήσουν μερίδιο στην ανάπτυξη όλοι οι πολίτες, μέσα από τις αυξήσεις μισθών, και ταυτόχρονα προσπαθεί να απευθυνθεί και στους «πατριώτες και τους εκσυγχρονιστές», υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει μια «παράταξη δυναμική και ευρύχωρη, η οποία συσπειρώνει όλους τους πολίτες που πιστεύουν στον πατριωτισμό της ευθύνης και στον εκσυγχρονισμό της δημιουργίας». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments