Πολιτική

Σακελλαρίδης για γυναικοκτονία: Έκθετοι ΕΛΑΣ και Χρυσοχοίδης

Σακελλαρίδης για γυναικοκτονία: Έκθετοι ΕΛΑΣ και Χρυσοχοίδης

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Gabriel Sakellaridis

Ακόμα μία γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια, χτες βράδυ στους Αγίους Αναργύρους, επειδή ο δολοφόνος θεωρούσε ότι είναι κτήμα του, του ανήκε και δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι είχε δικαίωμα να τον χωρίσει

Την Ελληνική Αστυνομία και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εγκαλεί ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχετικά με τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σε ανάρτησή του ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρει:

Ακόμα μία γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια, χτες βράδυ στους Αγίους Αναργύρους, επειδή ο δολοφόνος θεωρούσε ότι είναι κτήμα του, του ανήκε και δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι είχε δικαίωμα να τον χωρίσει. Πλέον δεν είναι μία ακόμη είδηση στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Είναι μία ακόμη ξεκάθαρη απόδειξη για ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο δολοφονιών, με τα ίδια κίνητρα, και θύματα και θύτες με όμοια χαρακτηριστικά.

Για αυτό είναι γυναικοκτονία και για αυτό είναι διακριτό έγκλημα.

Γιατί ακριβώς πατάει στα έμφυλα χαρακτηριστικά θύτη και θύματος, γιατί ο θύτης δεν μπορεί να διανοηθεί ότι το θύμα μπορεί να πράξει το αυτονόητο σε μία ανθρώπινη σχέση, γιατί θεωρεί ότι έχει την πλήρη εξουσία πάνω του. Πρόκειται για την επιτομή της πατριαρχίας.

Η γυναίκα στους Αγίους Αναργύρους δολοφονήθηκε αφού είχε βγει από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου μόλις είχε καταγγείλει την παρενόχληση και την επιθετικότητα του θύτη. Ζήτησε προστασία, ζήτησε περιπολικό για να την μεταφέρει σπίτι της και δεν της δόθηκε.

Πόσο στα σοβαρά παίρνει η Αστυνομία αυτές τις καταγγελίες;

Άλλο ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο που έρχεται και προστίθεται σε άλλα περιστατικά, όπου παρά τις καταγγελίες γυναικών η Αστυνομία το περνάει στα ψιλά με τις τραγικές συνέπειες να ακολουθούν.

Η Ελληνική Αστυνομία και ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι ακόμα μία φορά έκθετοι και τώρα θα πρέπει να δώσουν πραγματικές απαντήσεις.

Η δε κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τον συντηρητισμό και τις προκαταλήψεις. Ο “πολλά βαρύς” κ. Φλωρίδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης να σταματήσει να πετάει χαρταετό και να προκαλεί την κοινωνία και το δημόσιο αίσθημα και να ασχοληθεί επιτέλους με κάτι ουσιαστικό.

Να κατοχυρωθεί άμεσα νομικά ο όρος “γυναικοκτονία” στον ποινικό κώδικα και να υπάρξουν επιβαρυντικές διατάξεις.

Να σπάσουμε επιτέλους αυτό το νήμα που ενώνει τις γυναικοκτονίες και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην ρίζα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments