Ελλάδα

«Δωμάτιο αποσυμπίεσης» έλεγε την αποθήκη που έκλεινε τα παιδιά η παιδαγωγός στην Αλεξανδρούπολη

«Δωμάτιο αποσυμπίεσης» έλεγε την αποθήκη που έκλεινε τα παιδιά η παιδαγωγός στην Αλεξανδρούπολη

Πηγή Φωτογραφίας: freepik,Νέες πληροφορίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για τη νηπιαγωγό από την Αλεξανδρούπολη που έκλεινε 3χρονα παιδιά σε αποθήκη, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση της.

Υποστήριξε ότι το έκανε για να ηρεμήσουν

Νέες πληροφορίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για τη νηπιαγωγό από την Αλεξανδρούπολη που έκλεινε 3χρονα παιδιά σε αποθήκη, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση της.

Η γυναίκα απομακρύνθηκε από τη θέση της μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό και σύμφωνα με την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», φέρεται να παραδέχτηκε τις πράξεις της και να αποκαλούσε την αποθήκη ως «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Γονείς των παιδιών μίλησαν στην εκπομπή του Mega, με μια μητέρα να δηλώνει πως η δασκάλα τα άφηνε 2-3 λεπτά, ώστε να ηρεμήσουν.

«Εκεί αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται και να δικαιολογούμε κάποιες συμπεριφορές. Εμένα, το δικό μου το παιδί ενώ δεν φοβάται, το τελευταίο δίμηνο με τρίμηνο όταν σκοτείνιαζε άρχιζε να φοβάται, να θέλει να ανοίξουμε το φως. Κατά τη διάρκεια του ύπνου του ξυπνούσε κι έλεγε δεν θέλω να πάω σχολείο», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, πρόσθεσε πως η νηπιαγωγός υποστήριξε τις πράξεις της, ισχυριζόμενη πως το έκανε «για να ηρεμήσουν. Όταν τα παιδιά ήταν σε ένταση, ήταν ζωηρά».

«Έχει απομακρυνθεί από τη θέση της. Τα παιδιά μας έχουν πάει σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού. Περιμένουμε να έρθουν δύο καινούργιες δασκάλες», ανέφερε στη συνέχεια η μητέρα.

«Έχουμε κινήσει διαδικασίες για να προσλάβουμε προσωπικό»

Ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης, μίλησε στο «Ακόμα δεν είδες τίποτα» αναφέροντας ότι «είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές. Δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκπαίδευσης και της διαπαιδαγώγησης, πόσω μάλλον της φροντίδας μικρών παιδιών 2,5 ετών. Έχουν δρομολογηθεί όλα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία».

«Η παιδαγωγός παραδέχθηκε την πράξη της. Σε μία έγγραφη απολογία την οποία κατέθεσε στην προϊσταμένη, σε εμένα, στη διευθύντρια και τον δήμαρχο χαρακτήρισε τον συγκριμένο χώρο ως χώρο αποσυμπίεσης της έντασης. Έγραψε επίσης ότι κάποια παιδάκια ανταποκρίθηκαν σε αυτή την τακτική. Είχαν θετικά γνωρίσματα και κάποια έδειξαν αδυναμία χαρακτήρα. Έχουμε κινήσει διαδικασίες ούτως ώστε να προσλάβουμε άμεσα προσωπικό για να λειτουργήσει ξανά το τμήμα εύρυθμα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments