Πολιτική

Μητσοτάκης: Υπάρχει σημαντική πρόοδος στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Μητσοτάκης: Υπάρχει σημαντική πρόοδος στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ANT1//Για «σημαντική πρόοδο εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για «σημαντική πρόοδο εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για «σημαντική πρόοδο εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σίγουρα, κάποιες από τις βασικές θέσεις της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει, μη χάνουμε τη μεγάλη εικόνα και ποια είναι αυτή: ότι υπάρχει μια σημαντική πρόοδος εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η οποία νομίζω είναι καλοδεχούμενη από τη μεγάλη πλειοψηφία και των Ελλήνων και των Τούρκων. Οι συμπολίτες μας νομίζω πως δεν θέλουν να έχουμε μπελάδες με την Τουρκία ούτε να είμαστε σε συνεχή ένταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έθεσε εκ νέου την Τετάρτη ζήτημα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.

«Δεν θα αποδεχθούμε τετελεσμένα που μπορεί να δημιουργήσει η Ελλάδα σε γεωγραφικούς σχηματισμούς των οποίων το καθεστώς αμφισβητείται», προειδοποίησε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επικρίνοντας την ανακήρυξη δύο θαλάσσιων πάρκων, το ένα στο Αιγαίο και το άλλο στο Ιόνιο Πέλαγος, από τη χώρα μας.

Μάλιστα, συνιστά στην Ελλάδα «να μη χρησιμοποιήσει τα προβλήματα του Αιγαίου και τα ζητήματα που αφορούν το καθεστώς ορισμένων νησιών, νησίδων και βραχονησίδων των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες» και διαμηνύει ότι «τα εν λόγω θαλάσσια πάρκα δεν θα έχουν κανένα νομικό αποτέλεσμα στο πλαίσιο των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο».

Παράλληλα, προειδοποιεί τις τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ε.Ε., «να μη γίνουν εργαλείο για τις πολιτικές κινήσεις της Ελλάδας σχετικά με τα περιβαλλοντικά της προγράμματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments