Ειδήσεις

«Μουσείο Μις Γαλλία» εγκαινιάζεται στη Γαλλική Ριβιέρα

«Μουσείο Μις Γαλλία» εγκαινιάζεται στη Γαλλική Ριβιέρα

Πηγή Φωτογραφίας: instagram//Αντικείμενα σχετιζόμενα με τον αμφιλεγόμενο διαγωνισμό ομορφιάς -ο οποίος διεξάγεται για πάνω από έναν αιώνα-, όπως κοστούμια, στέμματα και φωτογραφίες, θα παρουσιάζονται στην έκθεση του θερέτρου Σεν-Ραφαέλ

Αντικείμενα σχετιζόμενα με τον αμφιλεγόμενο διαγωνισμό ομορφιάς -ο οποίος διεξάγεται για πάνω από έναν αιώνα-, όπως κοστούμια, στέμματα και φωτογραφίες, θα παρουσιάζονται στην έκθεση του θερέτρου Σεν-Ραφαέλ

Τα παραδοσιακά πρότυπα ομορφιάς επανέρχονται δυναμικά με πολλούς τρόπους τα τελευταία χρόνια. Το Μουσείο Διακόσμησης στο Λονδίνο ανακοίνωσε πρόσφατα μια έκθεση για την κούκλα Μπάρμπι, μετά την επιτυχία της ομότιτλης ταινίας στο διεθνές μποξ όφις, ενώ η Γαλλία ακολουθεί με ένα μουσείο για τον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Γαλλία». Ο διαγωνισμός θεωρείται εθνικός θεσμός και παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή ετήσια γεγονότα της γαλλικής τηλεόρασης, παρότι προκαλεί αντιπαραθέσεις εδώ και δεκαετίες, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για σεξισμό. Το «Μουσείο Μις Γαλλία» θα ανοίξει του χρόνου σε μια κομψή βίλα τύπου Μπελ Επόκ στο θέρετρο Σεν-Ραφαέλ, στη γαλλική Ριβιέρα, αναφέρει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

Κάποτε καταφύγιο διακοπών του Λόρδου Ρεντέλ, ενός βρετανού βιομηχάνου και φιλελεύθερου πολιτικού, η βίλα του 19ου αιώνα ανήκει πλέον στον δήμο της πόλης Σεν-Ραφαέλ. Οι τοπικές αρχές το ανακαινίζουν με κόστος 1,5 εκατ. ευρώ, και η είσοδος στο νέο μουσείο θα κοστίζει 5 έως 7 ευρώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Φρεντερίκ Μασκελιέ. Η έκθεση θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 κοστούμια που έχουν φορέσει διαγωνιζόμενες, στέμματα των νικητριών, παπούτσια, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες και πλάνα από τις κορυφαίες στιγμές του διαγωνισμού. Παρά τις αντιδράσεις όσων ισχυρίζονται ότι ένας διαγωνισμός ομορφιάς δεν είναι το καταλληλότερο θέμα για ένα μουσείο, ο πρόεδρος της «Κοινωνίας της Μις Γαλλίας», Φρεντερίκ Ζιλμπέρ, διαφωνεί.

«Ο διαγωνισμός ομορφιάς για τη Μις Γαλλία διεξάγεται για πάνω από έναν αιώνα και έχει μια πραγματική ιστορία να αφηγηθεί» λέει στους Times. «Είμαστε μονίμως ένα από τα δύο πιο δημοφιλή προγράμματα στην τηλεόραση, προσεγγίζοντας από επτά έως εννέα εκατομμύρια θεατές κάθε χρόνο – κοινό συγκρίσιμο με αυτό ενός ποδοσφαιρικού αγώνα της εθνικής ομάδας».

Ισχυρίζεται ότι η έκθεση των κοστουμιών, μερικά από τα οποία χρειάστηκαν περισσότερες από 200 ώρες για να κατασκευαστούν, «θα αναδείξει τη γαλλική τεχνογνωσία και μόδα». Στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η δημοτικότητα των εθνικών διαγωνισμών ομορφιάς έχει πέσει κατακόρυφα. Ακόμη και ο διαγωνισμός «Μις Κόσμος» δεν εμφανίζεται πλέον σε μεγάλο κανάλι του Ηνωμένου Βασιλείου. Φεμινιστικές ομάδες υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι ο διαγωνισμός ομορφιάς «Μις Γαλλία» πρέπει να καταργηθεί, καθώς αντικατοπτρίζει ξεπερασμένες σεξιστικές συμπεριφορές, αλλά ο Ζιλμπέρ λέει ότι η διοργάνωση έχει επιβιώσει προσαρμοζόμενη στις κοινωνικές αλλαγές. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments