Γεωπολιτικά

Βίκτορ Όρμπαν: Συνεχίζει να κυβερνά με διατάγματα με απόφαση Βουλής

Βίκτορ Όρμπαν: Συνεχίζει να κυβερνά με διατάγματα με απόφαση Βουλής

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Για άλλους έξι μήνες παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει στην Ουγγαρία από το 2016. Το ουγγρικό κοινοβούλιο ψήφισε την Τετάρτη την παράταση της έκτακτης ανάγκης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ουγγρικό κοινοβούλιο ψήφισε την παράταση κατά έξι μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Για άλλους έξι μήνες παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει στην Ουγγαρία από το 2016. Το ουγγρικό κοινοβούλιο ψήφισε την Τετάρτη την παράταση της έκτακτης ανάγκης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, το μέτρα αυτό επιτρέπει στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, να κυβενά με διάταγμα, για όλα τα θέματα που κρίνει ότι σχετίζονται με τον πόλεμο και την ανθρωπιστική κατάσταση που προκύπτει από αυτόν.

Τι αναφέρει το έγγραφο

Ακόμη, το έγγραφο με το οποίο κατοχυρώνεται η παράταση της έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες, πήρε το «πράσινο φως» από το ουγγρικό κοινοβούλιο με 135 ψήφους υπέρ και 47 κατά. Το κείμενο του εγγράφου αναφέρει ότι «Μπροστά στην ένοπλη σύγκρουση και την ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία, καθώς και τις επιπτώσεις της στην Ουγγαρία, ιδίως όσον αφορά το άσυλο, την οικονομία και την ενέργεια, δικαιολογείται η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης».

Σημειώνεται δε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Fidesz, του κόμματος του Όρμπαν, έχει επανειλημμένα παρατείνει αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε αρχικά καθιερωθεί το 2016, στη συνέχεια επεκτάθηκε λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από το κύμα μεταναστών, το οποίο επίσης παραμένει σε ισχύ, ενώ στη συνέχεια προστέθηκε η πανδημία COVID-19 και από το Μάιο 2022 μέχρι τώρα ισχύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments