Πολιτική

Περισσός: Αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου

Περισσός: Αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου

Πηγή Φωτογραφίας: [368206] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μακριά από lifestyle επιλογές.

Την επόμενη Κυριακή, 14 Απριλίου, στις 11.30 π.μ. θα παρουσιάσει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Σύμφωνα με πηγές του Περισσού, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές έχει πολιτικό χαρακτήρα και όχι “απολιτικό” και “lifestyle”, ενώ ο Περισσός έχει ήδη ανακοινώσει πως οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος θα είναι και πάλι υποψήφιοι.

Όπως επισημαίνει ο Περισσός, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές αποτελείται από αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετέχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα, στους αγώνες που έγιναν στον πρωτογενή τομέα, στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών, στο αγροτικό κίνημα με τα μπλόκα αγώνα”, στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων και των επαγγελματιών ενάντια στη φοροδιαφυγή, στο κίνημα των γυναικών ενάντια σε όλο το φάσμα της βίας, το ριζοσπαστικό κίνημα των γυναικών που απαιτεί μέτρα για την προστασία τους, καθώς επίσης και το κίνημα της νεολαίας που έχει πραγματοποιήσει θεαματικές κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, σύμφωνα πάντοτε με το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Στους υποψηφίους συμπεριλαμβάνονται επίσης άνθρωποι από το χώρο του πολιτισμού, της δημοσιογραφίας, της επιστήμης, καθώς και ξένοι μετανάστες.

 Μεταξύ των ονομάτων που θα περιλαμβάνονται στα κόκκινα ευρωψηφοδέλτια θα είναι ο Κώστας Γουλιάμος, καθηγητής, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, και τέως Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, συνδικαλίστρια, καθαρίστρια, μετανάστης από τη Βουλγαρία, η οποία είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση με βιτριόλι καθώς διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες για τις εργαζόμενες στον κλάδο και η Κατερίνα Γεράκη δικηγόρος και Υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και των Προσφύγων.

Από τον Περισσό επισημαίνουν και τη διαφορά του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος σε σχέση με τις ευρωλίστες των άλλων πολιτικών δυνάμεων. «Το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ εκφράζει τη γνήσια εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση που εκδηλώθηκε απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ. με τους μεγάλους αγώνες του λαού και τις νεολαίας, σε αντίθεση με τα ευρωψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων, όπου κυριαρχούν οι υποψήφιοι που σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου έχουν στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., οι μεταξύ τους μεταγραφές υποψηφίων, καθώς και οι “απολιτίκ – life style” υποψήφιοι», αναφέρουν.

Ευρωπαϊκή Διακήρυξη την Παρασκευή

Όπως έγινε γνωστό από το ΚΚΕ, την Παρασκευή 12 Απρίλη, στις 9.00 π.μ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρουσιάσει τη Διακήρυξη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, την οποία επεξεργάστηκε η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης με θέμα: “Η κατάσταση των εργατικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και οι εμπειρίες από την πάλη των κομμουνιστών”.

Στη συνάντηση πρόκειται να συμμετάσχουν το Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Γαλλίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το Ελβετικό ΚΚ, το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, το ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, το Κομμουνιστικό Μέτωπο Ιταλίας, το Νέο ΚΚ Ολλανδίας, η Ένωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, το ΚΚ Σουηδίας, το ΚΚ Τουρκίας, καθώς επίσης και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Φινλανδίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments