Γεωπολιτικά

Aιματηρά επεισόδια στη Δυτική Όχθη πυροδότησε η εξαφάνιση ενός Ισραηλινού εφήβου

Aιματηρά επεισόδια στη Δυτική Όχθη πυροδότησε η εξαφάνιση ενός Ισραηλινού εφήβου

Πηγή Φωτογραφίας: n Indian army convoy carrying reinforcements and supplies drive toward Leh on a highway bordering China in early September.

Στήθηκαν οδοφράγματα και εκατοντάδες στρατιώτες και πολίτες έψαχναν πεζή σε υψώματα και χωράφια.

Οι ισραηλινές αρχές ξεκίνησαν μια ευρεία επιχείρηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά την εξαφάνιση ενός έφηβου, γεγονός που πυροδότησε εκτεταμένα επεισόδια στα οποία, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι διεξάγει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, για τον εντοπισμό του 14χρονου βοσκού Μπενιαμίν Ασιμέιρ, ο οποίος έφυγε χθες το πρωί από το αγρόκτημα για να βοσκήσει το κοπάδι του και δεν ξαναέδωσε σημεία ζωής. Οι ισραηλινές αρχές ανέπτυξαν ειδικές δυνάμεις, αεροπορικά μέσα και ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για να ψάξουν στα περίχωρα του Μαλασέι Χα Σαλόμ, στα βορειοανατολικά της Ραμάλα.

Στήθηκαν οδοφράγματα και εκατοντάδες στρατιώτες και πολίτες έψαχναν πεζή σε υψώματα και χωράφια.

Χθες το απόγευμα, ένοπλοι έποικοι εισέβαλαν στο παλαιστινιακό χωριό Αλ Μουγάγιρ, που απέχει μόλις 500 μέτρα από τα αγροκτήματα του Μαλασέι Χα Σαλόμ και επιτέθηκαν στους κατοίκους, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Παρενέβη ο στρατός που περικύκλωσε την κοινότητα.

«Οι έποικοι εισέβαλαν στο χωριό με το πρόσχημα ότι αναζητούσαν το χαμένο αγόρι», είπε ο δήμαρχος Αμίν Άμπου-Αλία, υποστηρίζοντας ότι στρατός πήγε στην περιοχή «για να υποστηρίξει» τους εποίκους. «Απέκλεισαν τη δυτική είσοδο της πόλης και έστησαν σταθμούς ελέγχου και οδοφράγματα. Οι έποικοι πυροβόλησαν τουλάχιστον δέκα σπίτια και έβαλαν φωτιά στα χωράφια», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανέφερε ότι τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από σφαίρες και άλλοι 18 τραυματίστηκαν – οι οκτώ από πυροβολισμούς, σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες αρωγής ανέφεραν από την πλευρά τους ότι πρόσφεραν ιατρική φροντίδα σε δύο άνδρες που είχαν τραυματιστεί από πέτρες.

Το Μαλασέι Χα Σαλόμ είναι ένας παράνομος οικισμός που έχει εκκενωθεί πολλές φορές από τον στρατό αλλά οι έποικοι εξακολουθούν να επιστρέφουν εκεί.

Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, η βία έχει ενταθεί στη Δυτική Όχθη. Τουλάχιστον 462 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από στρατιώτες ή από Ισραηλινούς εποίκους, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή η οποία ασκεί μερικό διοικητικό έλεγχο στην περιοχή αυτήν.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments