Οικονομία

Δόμνα Μιχαηλίδου: Από Τετάρτη σε λειτουργία η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές

Δόμνα Μιχαηλίδου: Από Τετάρτη σε λειτουργία η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές

Πηγή Φωτογραφίας: 9ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ / 3η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Αντίστοιχα, είπε, πολλές γυναίκες, σε κάποια φάση της ζωής τους επιθυμούν να απασχοληθούν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, για αυτό και από το υπουργείο εξετάζεται πώς θα μπορεί ο εργοδότης να πληρώνει για μερική απασχόληση και το κράτος να χρηματοδοτεί το κομμάτι των εισφορών ή και παραπάνω.

Την ερχόμενη Τετάρτη ενεργοποιείται η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές (ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες), όπως έκανε γνωστό η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Η κυρία Μιχαηλίδου χαρακτήρισε «ζορισμένη» την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, αναγνωρίζοντας πως «είναι δύσκολο να φέρουμε μια συμμετρία στο τι ζητούν οι εργαζόμενοι και τι οι εργοδότες. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί». Κατά τα άλλα έκανε μνεία σε κάποιες από τις αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη νομοθετική ρύθμιση για τους συνταξιούχους που εργάζονται. Οπως ανέφερε, πριν από ένα μήνα υπήρχαν 26 χιλιάδες συνταξιούχοι που ήταν δηλωμένοι στην αγορά εργασίας και «μόλις σταματήσαμε την παρακράτηση του 30% της σύνταξης, μέσα σε ένα μήνα έφτασαν τους 64 χιλιάδες».

Αντίστοιχα, είπε, πολλές γυναίκες, σε κάποια φάση της ζωής τους επιθυμούν να απασχοληθούν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, για αυτό και από το υπουργείο εξετάζεται πώς θα μπορεί ο εργοδότης να πληρώνει για μερική απασχόληση και το κράτος να χρηματοδοτεί το κομμάτι των εισφορών ή και παραπάνω. «Υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για ταλέντα με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες», δήλωσε από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ERGO Ασφαλιστικής, Νίκος Αντιμησάρης. Ως ένα «παγκόσμιο πρόβλημα» χαρακτήρισε την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στον κλάδο της τεχνολογίας, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Vodafone Greece, Χάρης Μπρουμίδης. Σύμφωνα με έρευνες όπως τόνισε, τρεις στους τέσσερις εργοδότες έχουν πρόβλημα στην εύρεση ταλέντων. Ετσι, παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα η ανεργία έχει μειωθεί στο 10%, έχει μπροστά της ένα τιτάνιο έργο, «ίσως μεγαλύτερο από αυτό που έχουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Μέχρι το 2030, πρόσθεσε, σύμφωνα με έρευνες, «θα χρειαστούμε ακόμη 300 χιλιάδες πτυχιούχους πληροφορικής. Αυτή τη στιγμή η ετήσια ζήτηση για πτυχιούχους πληροφορικής είναι 15 χιλιάδες και αυτοί που βγαίνουν στη αγορά εργασίας ανέρχονται στους 8 χιλιάδες». Με τη σειρά του και ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte, Δημήτρης Κουτσόπουλος επεσήμανε ότι το ένα δέκατο των επιχειρήσεων δεν μπορεί να βρει τους εργαζομένους που χρειάζονται. Επικαλέστηκε δε μελέτη, συμφωνα με την οποία το 43% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν μπορούν να βρουν ούτε μέσα στους οργανισμούς τους ανθρώπους που χρειάζονται. Η αυτοματοποίηση μπορεί να αποτελέσει μια λύση, καθώς «θα προχωρήσουν πιο γρήγορα τα πράγματα και θα απελευθερωθεί ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλα πράγματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments