Πολιτική

Υψώνει τους τόνους η αντιπολίτευση – Σε εξέλιξη εκδήλωση της Νέας Αριστεράς

Υψώνει τους τόνους η αντιπολίτευση – Σε εξέλιξη εκδήλωση της Νέας Αριστεράς

Πηγή Φωτογραφίας: [366384] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εκδήλωση - συζήτηση της Νέας Αριστεράς στο Αιγάλεω.

Υψώνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Βούλα Κεχαγιά, σχολιάζει πως το Μέγαρο  Μαξίμου «δεν έχει αρθρώσει λέξη» για το παραληρηματικό και χυδαίο σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ, κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κυριαζίδης αναφέρθηκε με υποτιμητικό τρόπο για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προδίδοντας μία ρατσιστική νοοτροπία για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του κ. Κασσελάκη. 

«Συνέβη και πρόσφατα με τον νεοεκλεγέντα, δεν ξέρω πως..», ανέφερε ο κ. Κυριαζίδης με τη δημοσιογράφο να του λέει «πρόεδρο».  «Πρόεδρο, εντάξει… Ο, η… Λέμε πως έχουν τα πράγματα σήμερα», σχολίασε. Μάλιστα, μετά από σχόλιο της δημοσιογράφου ο βουλευτής είπε πως οφείλουμε να… «σεβαζόμαστε».

«Το Μέγαρο Μαξίμου, επτά ολόκληρες ώρες μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για το παραληρηματικό και χυδαίο σχόλιο του βουλευτή Δράμας της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, δεν έχει αρθρώσει λέξη», σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βούλας Κεχαγιά.

Αναφερόμενη στο ομοφοβικό σχόλιο του «γαλάζιου» βουλευτή για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, η κυρία Κεχαγιά, που κάνει λόγο για «αφωνία» του πρωθυπουργού, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ολοκληρώσει τις βουτιές του στο Μαράθι και να τον αποπέμψει».

Λίγο νωρίτερα, από την Ηλιούπολη όπου μίλησε σε κατοίκους και φίλους του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογράμμισε ότι στην κάλπη των ευρωεκλογών δεν κρίνεται η σταθερότητα. «Η Νέα Δημοκρατία, μετά και τη δικαστική απόφαση για τους Σπαρτιάτες, θα έχει το πιθανότερο πάνω από 160 βουλευτές. Καμία σταθερότητα δεν κρίνεται την 9η Ιουνίου. Αυτό που κρίνεται είναι αν θα μπει φραγμός σε όλα αυτά που δυσκολεύουν τη ζωή μας», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να έχει η χώρα αξιόπιστη και ισχυρή αντιπολίτευση.

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η 9η Ιουνίου δεν είναι μια απλή μάχη, είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα που πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί. Γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει φραγμός στη διαφθορά, την ατιμωρησία, την αλαζονεία και την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που αυξάνει τις ανισότητες και υπονομεύει την καθημερινή ζωή των Ελλήνων με την αύξηση του κόστους διαβίωσης», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προβάλλοντας το διακύβευμα των ευρωεκλογών.

Επίσης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με άξονα την ακρίβεια λέγοντας πως «συνεχίζει να κατατρώει τους μισθούς, τις συντάξεις, την αγοραστική δύναμη του ελληνικού λαού». «Έχουμε 32% σωρευτικό πληθωρισμό στα τρόφιμα. Πώς, λοιπόν, είναι δυνατόν να λέει -έναν χρόνο μετά- ότι έχει πετύχει η οικονομική του πολιτική, όταν ο λαός που κυβερνά έχει τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρωζώνη και τη δεύτερη χειρότερη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από τη Βουλγαρία;», αναρωτήθηκε.

Ακόμη, αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στο Αιγάλεω, με αντικείμενο την ακρίβεια και την αγοραστική δύναμη των μισθωτών.  Ο Αλέξης Χαρίτσης και στελέχη της «Νέας Αριστεράς» είχαν απόψε  συζήτηση με πολίτες αλλά και καταστηματάρχες της περιοχής. Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς έγραψε τα εξής στο TikTok: «Βρεθήκαμε στα καταστήματα και τις καφετέριες του Αιγάλεω για να συζητήσουμε με τους πολίτες, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές. Ακούσαμε τις ανησυχίες τους για την τοπική αγορά και τις μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Ενώ η κυβέρνηση στηρίζει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις μένουν χωρίς απαραίτητη στήριξη. Το κράτος πρέπει να είναι δίπλα τους. Έλατε να μιλήσουμε και να βρούμε λύσεις μαζί! Σας περιμένουμε σήμερα, Σάββατο 13.4.24, στις 7μμ, στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω. Θέμα Εκδήλωσης: “Δουλειά, Μισθοί, Αξιοπρέπεια – Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω!”».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments