EDITOR'S PICK

Στο επίκεντρο του διεθνούς «τζετ σετ» η Ελλάδα – Χορός… εκατομμυρίων για luxury ακίνητα

Στο επίκεντρο του διεθνούς «τζετ σετ» η Ελλάδα – Χορός… εκατομμυρίων για luxury ακίνητα

Πηγή Φωτογραφίας: www.mykonosvillasgreece.com

Xαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί μια βίλα στη Μύκονο με εμβαδόν 600 τμ που πωλείται για σχεδόν 7 εκατ. ευρώ, ενώ διαθέτει 8 υπνοδωμάτια, 8 μπάνια και απεριόριστη θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών για αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, καθώς ντόπιοι και ξένοι μεσίτες επιβεβαιώνουν πως πολίτες χωρών του εξωτερικού συρρέουν στην πατρίδα μας με σκοπό να αποκτήσουν ένα υπερπολυτελές ακίνητο, ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.Ειδικότερα, «χορός» εκατομμυρίων έχει στηθεί στην ελληνική κτηματαγορά καθώς το ευρωπαϊκό και διεθνές τζετ σετ τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει τις κεραίες του στη χώρα μας. Στα ξένα μεσιτικά sites καταλαμβάνουν περίοπτη θέση κατοικίες που κοστίζουν πολλά και απευθύνονται σε λίγους.

Μάλιστα, ο κ. Σταύρος Μαλαξός, μεσίτης με γραφείο στις Βρυξέλλες και εξειδίκευση στις VIP πωλήσεις εστιάζει στην ραγδαία αύξηση μεταβίβασης πολυτελών κατοικιών σε πλούσιους αγοραστές, τονίζοντας πως από το 2022 έως το 2023 έχει αυξηθεί άνω του 20% η ζήτηση για αποκλειστικές κατοικίες στην Ελλάδα. Πρόσθεσε πως πελάτες από Ισραήλ και Ουκρανία, παρά τους πολέμους, εμφανίζονται διατεθειμένοι να δαπανήσουν πάνω από 10 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν ένα luxury ακίνητο στην χώρα μας.

Xαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί μια βίλα στη Μύκονο με εμβαδόν 600 τμ που πωλείται για σχεδόν 7 εκατ. ευρώ, ενώ διαθέτει 8 υπνοδωμάτια, 8 μπάνια και απεριόριστη θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου. Στο Κρανίδι Αργολίδας, βίλα 1.000 τμ βγαίνει στην αγορά για 15 εκατ. ευρώ, κατέχοντας 11 υπνοδωμάτια και αντίστοιχα μπάνια, πισίνα, ιδιωτική παραλία και γήπεδο τένις.«Η Ελλάδα έχει ξαναμπεί στο στόχαστρο των πολύ πλουσίων ανθρώπων, εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να επενδύσουν στην χώρα μας, ιδιαίτερα σε πολυτελείς κατοικίες. Για παράδειγμα, υπάρχει μια έντονη αναζωπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για την Αθήνα» υπογράμμισε ο Κοσμάς Θεοδωρίδης, πρόεδρος Ευρωπαίων μεσιτών, συμπληρώνοντας πως στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, μια βίλα 310 τμ είναι στην αγορά για 5,5 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα το 2022, η αγοραπωλησία κατοικιών ξεπέρασε τις 36.000, φτάνοντας σε αξία τα 1,8 δισ. ευρώ, ενώ το 2023 οι μεταβιβάσεις άγγιξαν τις 39.000 με την αξία να εκτινάσσεται στα 2,5 εκατ. ευρώ (+700 εκατ. ευρώ). Φορείς της κτηματαγοράς εκτιμούν πως η ανοδική τάση θα συνεχιστεί, ενώ τα «διαμάντια» στο Αιγαίο θα αποκτήσουν την μερίδα του λέοντος, με νέο ράλι στις επενδύσεις για το ελληνικό real estate.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments