Podcasts | Pagenews Politics #23

Καρανικόλας: Η ΝΔ είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη της χώρας

Οι ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και για την πατρίδα μας

15.04.2024 | 16:00

Listen On:

Εγγραφή: google podcast Icon google podcast Icon google podcast Icon

Καρανικόλας: Η ΝΔ είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη της χώρας

Οι ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και για την πατρίδα μας

Την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη της Ελλάδας, εκφέρει, σε συνέντευξή του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Σπύρος Καρανικόλας.

Πιο ειδικά, παραχωρώντας συνέντευξη στο Pagenews και την κ. Σοφία Χύτου, ο κ. Καρανικόλας τονίζει πως, για τη ΝΔ, «δεν υπάρχει πήχης για τις ευρωεκλογές. Η ΝΔ διεκδικεί τη νίκη. Οι ευρωεκλογές είναι μια πολύ σημαντική κάλπη και για το εσωτερικό της χώρας. Το 70% των νόμων που ψηφίζονται στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι νόμοι που ψηφίζονται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Άρα, οι ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και για την πατρίδα μας».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο εάν ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και η τραγωδία των Τεμπών θα έχουν αρνητική επίδραση στο ποσοστό της ΝΔ, ο υπ. ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος επισημαίνει πως «είναι δύο ξεχωριστά ζητήματα και διαφορετικής βαρύτητας ζητήματα. Πιστεύω όμως πως οι πολίτες διαμορφώνουν, με το πέρασμα του χρόνου, τη δική τους άποψη. Στο ζήτημα των Τεμπών οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις προσπαθούν ακόμη και σήμερα λυσσαλέα να εργαλειοποιήσουν τον εθνικό πόνο. Δυστυχώς επενδύουν ακόμη και στο θάνατο για την απόκτηση πολιτικών κερδών»

Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τη λεγόμενη «μονταζιέρα», ο κ. Σπύρος Καρανικόλας είναι ξεκάθαρος, λέγοντας: «Αθλιότητες και χυδαιότητες. Θα πρέπει να ντρέπονται όσοι προσπαθούν να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη. Είναι βέβαιο πως τα δικαστήρια θα αποδώσουν δικαιοσύνη. Η ΝΔ επιτάχυνε όλες τις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης και δεν άφησε τίποτε να περάσει χωρίς δικαστική διερεύνηση. Ό,τι γνώριζε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αμέσως γινόταν γνωστό στην ελληνική κοινωνία. Και μάλιστα, όπου χρειαζόταν, η κυβέρνηση παρείχε υποβοήθηση στη δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε τη δυνατότητα στους δικαστές να αξιολογήσουν όλο το υλικό. Η κυβέρνηση έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ταχύτερη δυνατή διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος.

«Και όσον αφορά το «μπάζωμα», πρόκειται για μια ακόμη χυδαιότητα», συνεχίζει ο κ. Καρανικόλας. «Ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε στο σημείο ήταν ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στην περιοχή. Συγκάλεσε άμεσα δυο συσκέψεις για τη μετακίνηση τους χιλιάδες τόνους, έτσι ώστε να εντοπιστούν τυχόν επιζώντες. Το έδαφος ήταν όμως σαθρό. Έτσι, υπήρχε κίνδυνος να γίνει μεγάλη ζημιά, ενώ στην περιοχή είναι και ένας αγωγός φυσικού αερίου, γεγονός που δείχνει πως έπρεπε να γίνουν όλα πολύ προσεκτικά, και όχι βέβαια με όρους μπαζώματος. Δεν πρόκειται να υπάρξει απολύτως καμιά συγκάλυψη. Αν υπάρξει ευθύνη του οποιοδήποτε, θα κριθεί από τη δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς από την κ. Χύτου για το εάν η ΝΔ υποτίμησε τον κ. Στέφανο Κασσελάκη και τις επικοινωνιακές και πολιτικές του δυνατότητες, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τονίζει πως «ο κ. Κασσελάκης επιδίδεται σε ένα διαρκές σόου. Νομίζω ότι είναι ένας Influencer TikToker χωρίς να έχει αντιληφθεί πρέπει να ασκεί σοβαρή πολιτική, πολλώ δε μάλλον που πρόκειται για τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για παράδειγμα, ο δημοσιογράφος κ. Ευαγγελάτος τον ρώτησε για τα ζητήματα των εταιρειών του και για το ποσοστό της συμμετοχής του σε αυτές. Και εκείνος απάντησε πως για αυτά τα θέματα δε συζητεί παρά μόνο με τον λογιστή του. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ο κ. Κασσελάκης οφείλει εκ του νόμου διαφάνεια απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία τα ζήσαμε και κατά το παρελθόν, με πρώτο διδάξαντα τον κύριο Τσίπρα. Είδαμε όμως πού κατέληξε η δημαγωγία: συγκυβέρνηση επί 4,5 χρόνια με τον Πάνο Καμμένο και οριακή καταστροφή της χώρας. Χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα κατάφερε να ορθοποδήσει και πάλι. Δεν πρέπει να ανοίξει ένας νέος κύκλος δημαγωγίας. Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι μόνο θεσμικά άσχετος, είναι πολιτικά επικίνδυνος. Και το λέω αυτό με πλήρη επίγνωση των λεγομένων μου. Οι εκλογές είναι αδιαμφισβήτητα αδιάβλητες και έρχεται ο κ. Κασσελάκης και θέτει θέμα για το αδιάβλητο των εκλογών. Πρέπει να καταλάβουμε καλά τι ψηφίζουμε και να είμαστε σοβαροί, ιδιαίτερα απέναντι στις νέες γενιές. Ο Κασσελάκης είναι ο Τραμπ της Ελλάδας. Ακολουθεί και μιμείται τεχνικές του Τραμπ και ο τραμπισμός μπορεί να οδηγήσει σε γελοιοποίηση των δημοκρατικών θεσμών».

Κληθείς, εν συνεχεία, να τοποθετηθεί σχετικά με την επιμονή του Νίκου Ανδρουλάκη για το θέμα των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ο κύριος Καρανικόλας υπογραμμίζει πως «ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει σε ένα ζήτημα που είναι σε δικαστική διερεύνηση. Η δικαιοσύνη είναι που διερευνά τα ζητήματα. Η ανεξαρτησία της δικαστικής λειτουργίας είναι απολύτως σεβαστή από την κυβέρνηση. Ο κ. Ανδρουλάκης θα μπορούσε να ασχοληθεί και με άλλα ζητήματα, όπως είναι η ακρίβεια».

Σύμφωνα με τον κ. Καρανικόλα, «το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη. Το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά είχε ως προμετωπίδα τη χώρα και τη στήριξη της χώρας, αν χρειαζόταν να βάλει πλάτη. Η Φώφη Γεννηματά έλεγε «ναι» όπου έπρεπε να πει «ναι» με αίσθημα εθνικής, πατριωτικής ευθύνης. Όπου διαφωνούσε, ασκούσε κριτική με αντιπροτάσεις. Η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ασκεί μια αντιπολίτευση του «όχι σε όλα». Για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τη συνεδριακή απόφαση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Για παράδειγμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης άλλαξε τη στάση του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τη σημαντική μεταρρύθμιση των απογευματινών χειρουργείων. Το ΠΑΣΟΚ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη γίνεται διαρκώς και περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι πρόβλημα, γιατί η χώρα δεν έχει μια αξιόπιστη αντιπολίτευση συνολικά. Έτσι, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η μοναδική αξιόπιστη δύναμη της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία και ο μοναδικός αξιόπιστος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Αναφορικά με τα αυξημένα δημοσκοπικά ποσοστά του Κυριάκου Βελόπουλου, υποστηρίζεται με ενάργεια ότι «ο κ. Βελόπουλος καπηλεύεται τον πατριωτισμό. Αυτό πουλάει και αυτό προσπαθεί να πουλήσει. Όμως ο πατριωτισμός κρίνεται στις πράξεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θωράκισε τη χώρα αμυντικά και εξοπλιστικά. Είναι η κυβέρνηση που έχει προβεί στο μεγαλύτερο αμυντικό και εξοπλιστικό πρόγραμμα. Πώς να εμπιστευθεί κάποιος έναν πολιτικό που πωλούσε κηραλοιφές και επιστολές του Ιησού. Πρόκειται για προσπάθειες καπήλευσης πατριωτικών και θρησκευτικών – χριστιανικών αναφορών».

Τέλος, όταν ερωτάται για τους οραματικούς στόχους που πρέπει να έχει η Ε.Ε., ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ απαντά: «Έχω μια δωδεκαετή επαγγελματική και πανεπιστημιακή εμπειρία στην Ε.Ε. και το δίκαιο της Ε..Ε Θέλω να υπηρετήσω τα εθνικά μας συμφέροντα στο πεδίο της Ευρώπης. Και είναι αθλιότητα να επιδιώκει κανείς να εκμεταλλευτεί τη θέση του για να δημιουργεί θέματα και προβλήματα στην πατρίδα του. Δεσμεύομαι ότι, αν οι πολίτες με εμπιστευτούν, θα επιδείξω δυναμική και συνέπεια στην προάσπιση των εθνικών, πατριωτικών μας συμφερόντων. Να φτιάξουμε μια ισχυρή εθνική ομάδα, η οποία θα δουλέψει σε όφελος της Ελλάδας και των Ελλήνων», καταλήγει ο κ. Νίκος Καρανικόλας.