Πολιτική

Η ΝΔ σκέπτεται τη Μακεδονία και ανακοινώνει τον Μπελέρη

Η ΝΔ σκέπτεται τη Μακεδονία και ανακοινώνει τον Μπελέρη

Πηγή Φωτογραφίας: [368540] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μεγάλες απώλειες προς τη Νίκη και την Ελληνική Λύση παρουσιάζει η ΝΔ στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Μεγάλες προσδοκίες έχει καλλιεργήσει στα μέλη του κόμματος το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας που θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα στο Ωδείο Αθηνών ο πρωθυπουργός, για τις τελευταίες δέκα θέσεις, ενώ πρωταγωνιστής στις σχετικές συζητήσεις παραμένει ο έγκλειστος στις αλβανικές φυλακές εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη.

Η συζήτηση για την «υποψηφιότητα Μπελέρη» στις ευρωεκλογές έχει γίνει σίριαλ τελευταία και σήμερα αναμένεται να κλείσει οριστικά με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, καθώς η τροπή που έχει πάρει ως εκκρεμότητα δεν ωφελεί κανέναν.

Οι εισηγήσεις που δεχόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ήταν πολλές και διαφορετικές. Κυρίως όμως υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει στην υπόθεση Μπελέρη, γιατί είναι ένα κορυφαίο ζήτημα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και θα στείλει λάθος μήνυμα αν κάνει πίσω, και όσοι θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να ασχολείται μαζί του, γιατί αυτό ενοχλεί τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, που το έχει πάρει (και) προσωπικά, σχεδόν ως βεντέτα, και δυσχεραίνει τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Φρέντι Μπελέρη συμπίπτει με τη σημαντική υποχώρηση των δημοσκοπικών ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί μία δύσκολη –ίσως την πιο «κόκκινη»– περιοχή για τη Ν.Δ. Στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, με 2 εκατομμύρια πληθυσμό, η Ν.Δ. έχει να αντιμετωπίσει τελείως διαφορετική εκλογική γεωγραφία σε σχέση με την Αττική. Οι μετρήσεις δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, καθώς αυτή τη στιγμή στην Κεντρική Μακεδονία το κυβερνών κόμμα κινείται περίπου 2-3 μονάδες κάτω από την εθνική του επίδοση, δηλαδή μεταξύ 26% και 31%.

Η πτώση έχει τη δική της εξήγηση: Κυριάκος Βελόπουλος και Νίκη ανεβάζουν κατακόρυφα τα ποσοστά τους στη συντηρητική Μακεδονία, «κόβοντας» με μεγάλη ευκολία ψήφους από τη Ν.Δ. Δεν είναι τυχαίο πως ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο ξεκίνημα των περιοδειών του στη Δυτική Θεσσαλονίκη, μια περιοχή όπου η Ελληνική Λύση και η Εκκλησία έχουν μεγάλη απήχηση.

Ακόμη, μια περιοχή, στην οποία θα δοθεί έμφαση, είναι η Δυτική Μακεδονία, μια περιοχή που η Ν.Δ. καταγράφεται χαμηλότερα από το πανελλαδικό ποσοστό της. Δεν είναι τυχαίο πως στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές οι πολίτες της περιφέρειας γύρισαν την πλάτη στον επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ. Γιώργο Κασαπίδη, στηρίζοντας τον «αντάρτη» Γιώργο Αμανατίδη. Η περιοχή θεωρείται δύσκολα διαχειρίσιμη και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει η Ν.Δ. δυνάμεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments