Πολιτική

«Πυρά» Θ. Καρτερού κατά Κασσελάκη: Οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν την πλάτη στο κόμμα

«Πυρά» Θ. Καρτερού κατά Κασσελάκη: Οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν την πλάτη στο κόμμα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στο άρθρο του ο κ. Καρτερός βάλλει κατά την εικόνα lifestyle που προβάλλει  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως«σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του ’23 γυρίζουν την πλάτη στο κόμμα και στον πρόεδρό του» και τονίζει ότι «τους απωθεί, αντί να τους έλκει».

Στο άρθρο του ο κ. Καρτερός βάλλει κατά την εικόνα lifestyle που προβάλλει  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως«σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του ’23 γυρίζουν την πλάτη στο κόμμα και στον πρόεδρό του» και τονίζει ότι «τους απωθεί, αντί να τους έλκει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, ελκυστικός για τους μεν, δεν είναι καθόλου ελκυστικός για τους δεν», είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύει στην Αυγή ο δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός, σχολιάζοντας τη χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων του κόμματος στη διαδικασία διαμόρφωσης του ευρωψηφοδελτίου.

Στο άρθρο του ο κ. Καρτερός βάλλει κατά την εικόνα lifestyle που προβάλλει  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως«σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του ’23 γυρίζουν την πλάτη στο κόμμα και στον πρόεδρό του» και τονίζει ότι «τους απωθεί, αντί να τους έλκει».

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί «μονόχρωμος, σχεδόν μονοπρόσωπος». «Παντού και πάντα Κασσελάκης. Εξαφανισμένα τα όργανα. Και όταν κάπου-κάπου εμφανίζονται άλλοι, με διαφορετικό πολιτικό φορτίο και βιογραφικό, παριστάνουν τον Κασσελάκη», συμπληρώνει.

Υπενθυμίζεται ότι στις εξωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν 132.000 ψηφοφόροι του κόμματος, ενώ στις διαδικασίες ανάδειξης των ονομάτων που θα απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο, που πραγματοποιήθηκνα την περασμένη Κυριακή, συμμετείχαν μόνο λίγο παραπάνω από 63.000, δηλαδή σχεδόν οι μισοί.

Ολόκληρο το άρθρο του Θ. Καρταρού

«Απευθύνεται στο μεγάλο κοινό που έχει γυρίσει την πλάτη στα κόμματα και απέχει από τις εκλογές όχι γιατί είναι απολίτικο, αλλά γιατί είναι απογοητευμένο. Κάπως έτσι το είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Νίκο Ευαγγελάτο. Εκφράζοντας, μάλιστα, την πεποίθηση ότι με την ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ, τη δική του αυθεντική στάση, τις θέσεις για την ακρίβεια, την οικονομία κ.λπ., την επικοινωνία μέσω των σόσιαλ, στην οποία επιδίδεται με μεγάλη συχνότητα και δεινότητα, είναι απολύτως εφικτό το κόμμα να αναδειχτεί πρώτο στις ευρωεκλογές. Να αποκατασταθεί η Αριστερά ως κυβερνώσα.

Αυτή η αντίληψη ταιριάζει προφανώς με τον χαρακτήρα και την εικόνα που διακονεί και διακινεί. Υπηρετώντας την, ξενάγησε τον Ευαγγελάτο στο καινούργιο, απλησίαστο για τους πολλούς σπίτι του στο Κολωνάκι, συνδέοντας την απόκτησή του με το όνειρο του Έλληνα για «ένα κεραμίδι» πάνω από το κεφάλι του. Η εικόνα του επιχειρηματία που πλούτισε έντιμα και μπορεί να διαθέσει δύο εκατομμύρια για να αγοράσει το σπίτι των ονείρων του συνάδει, κατά τη γνώμη του τουλάχιστον, με τον στόχο να γοητεύσει τους απογοητευμένους. Να τους προσελκύσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Καλώς και μακάρι. Η καφετέρια, οι περιοδείες του και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, μάλιστα, ότι πολλοί από τους ακίνητους κινούνται. Την ίδια στιγμή, όμως, δείχνουν και ότι σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του ’23 γυρίζουν την πλάτη στο κόμμα και στον πρόεδρό του. Τους απωθεί, αντί να τους έλκει. Παρόντες σε πέτρινα χρόνια, ξεροκέφαλοι αντίπαλοι της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δημοκράτες των αγώνων, πεινώντες και διψώντες τη σεμνότητα της δικαιοσύνης, δεν… Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, ελκυστικός για τους μεν, δεν είναι καθόλου ελκυστικός για τους «δεν».

Αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ τους θέλει; Θα τους χαρίσει σε άλλες κάλπες, στο άκυρο, στην αποχή; Ή θα προσπαθήσει να τους προσεγγίσει; Αν ναι, αυτό απαιτεί κάτι δύσκολο ίσως για τον πρόεδρό του, αλλά αναγκαίο: την πληθυντική συλλογικότητα – μεγάλο όπλο της Αριστεράς. Την πολυχρωμία που απαιτεί η πολυσυλλεκτικότητα και έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας. Ό,τι, δηλαδή, δεν συμβαίνει σήμερα. Μονόχρωμος, σχεδόν μονοπρόσωπος έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Παντού και πάντα Κασσελάκης. Εξαφανισμένα τα όργανα. Και όταν κάπου-κάπου εμφανίζονται άλλοι, με διαφορετικό πολιτικό φορτίο και βιογραφικό, παριστάνουν τον Κασσελάκη.

Δεν χλώμιασαν το άστρο του Τσίπρα -το αντίθετο μάλιστα- ούτε τα συλλογικά όργανα ούτε μια σειρά στελέχη, καθένα με το δικό του χρώμα και αποτύπωμα. Η χάβρα κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι η συλλογικότητα. Μπορεί να της δώσει χώρο ο Κασσελάκης; Κέρδος θα έχουν και αυτός και το κόμμα. Τους έχει ανάγκη τους «δεν» ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο στριφνοί κι αν του φαίνονται…»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments