Πολιτική

Πιερρακάκης από Θεσσαλονίκη: ”Θα είμαστε αρωγός του δήμου για τη βελτίωση των σχολείων”

Πιερρακάκης από Θεσσαλονίκη: ”Θα είμαστε αρωγός του δήμου για τη βελτίωση των σχολείων”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στο 14ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για την παράδοση διαδραστικών πινάκων και τεχνολογικού εξοπλισμού, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, που του μετέφερε τις ανάγκες της εκπαίδευσης στον δήμο.

Ο υπουργός Παιδείας βρέθηκε στο 14ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης για την παράδοση διαδραστικών πινάκων και τεχνολογικού εξοπλισμού

Στο 14ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για την παράδοση διαδραστικών πινάκων και τεχνολογικού εξοπλισμού, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, που του μετέφερε τις ανάγκες της εκπαίδευσης στον δήμο.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, τα αιτήματα αφορούν «τη μετατροπή των σχολικών αυλών σε πάρκα γειτονιάς, τη δυνατότητα να παρέμβουμε σε 2-3 σχολικά γυμναστήρια για να τα μετατρέψουμε σε ανοιχτά γυμναστήρια γειτονιάς και βέβαια την υποστήριξη του υπουργείου στο μεγάλο πρόβλημα στη σχολή και στέγες που έχουμε», προσθέτοντας πως η δημοτική αρχή είναι σε αναμονή για τις απαντήσεις του Υπουργείου στα παραπάνω αιτήματα.

Με τη σειρά του ο Υπουργός Παιδείας τόνισε πως «ακούμε με πολύ ενδιαφέρον τις προτάσεις του δημάρχου κ. Αγγελούδη και θα είμαστε αρωγός σε θέματα που ζητάει η δημοτική αρχή. Το θέμα με τις σχολικές αυλές πρέπει να είναι κάτι που θα στηριχθεί». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νέα νομοθετική ρύθμιση ανοιχτού σχολείου.

Διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία της χώρας

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε πως όλα τα σχολεία της χώρας -από πέμπτη δημοτικού εως τρίτη λυκείου- θα εξοπλιστούν με διαδραστικούς πίνακες, καθώς είναι ένα εργαλείο που εμπλουτίζει τη διδασκαλία.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός: «Είδαμε μαζί με τον δήμαρχο πόσο πιο ωραίο μπορεί να γίνει το μάθημα μέσα από τη χρήση ενός διαδραστικού πίνακα. Συζητήσαμε με παιδιά και καθηγητές πως τους φαίνεται. και μας είπαν ότι το μάθημα γινεται πολύ πιο ενδιαφέρον».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments