Οδηγός

Πού απαγορεύεται η εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας

Πού απαγορεύεται η εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: freepik, Η εφαρμογή της 6ήμερης εργασίας από 1η Ιουλίου θα συνδυαστεί με την ψηφιακή κάρτα σε βιομηχανία και λιανικό εμπόριο.

Η εφαρμογή της 6ήμερης εργασίας από 1η Ιουλίου θα συνδυαστεί με την ψηφιακή κάρτα σε βιομηχανία και λιανικό εμπόριο.

Η εφαρμογή της 6ήμερης εργασίας από 1η Ιουλίου θα συνδυαστεί με την ψηφιακή κάρτα σε βιομηχανία και λιανικό εμπόριο.

Πού απαγορεύεται

Ωστόσο η εξαήμερη εργασία έχει και απαγορεύσεις.

Συγκεκριμένα:

  • Η απασχόληση των εργαζομένων, κατά την πρόσθετη ημέρα, δεν δύναται να υπερβαίνει τις 8 ώρες, ενώ δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης.
  • Σε περιπτώσεις που επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις έχουν νυχτερινές βάρδιες πενθημέρου (00:00-06:00), δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί η απασχόλησή τους 6η μέρα κατά τη νυχτερινή βάρδια.

Βασίλης Σπανάκης: Η εξαήμερη εργασία μπορεί να υπάρξει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις

«Η ακρίβεια είναι προσωρινή και εισαγόμενη – Οι αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις είναι μόνιμες», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας.

«Η ακρίβεια είναι το νούμερο 1 θέμα για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια, με μεγαλύτερη επιτυχία από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει αποκλιμακώσει αυτές τις πιέσεις», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, «ο πληθωρισμός των τροφίμων – που εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα – μειώθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο κατά 3%. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων το επόμενο διάστημα. Το 2025, ο ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα μας θα περάσει τον πληθωρισμό. Αυτό θα συμβεί το β΄ εξάμηνο του 2025».

Αναφερόμενος στους μισθούς,ο κ. Σπανάκης τόνισε ότι «με τον μέσο μισθό να έχει διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ, με κυβερνητική δέσμευση να φτάσει τα 1500 ευρώ. Στον τουρισμό, ο μέσος μισθός είναι πάνω από τον μέσο όρο των άλλων επαγγελμάτων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments