Ελλάδα

Το Ozempic πέρα από απώλεια κιλών φέρνει και «baby boom» – Αυξήθηκαν οι απροσδόκητες εγκυμοσύνες

Το Ozempic πέρα από απώλεια κιλών φέρνει και «baby boom» – Αυξήθηκαν οι απροσδόκητες εγκυμοσύνες

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Το Ozempic πέρα από απώλεια κιλών φέρνει και «baby boom» – Αυξήθηκαν οι απροσδόκητες εγκυμοσύνες

Οι γιατροί τονίζουν ότι πρέπει να λαμβάνεται μόνο από διαβητικούς για το σάκχαρο

Το φάρμακο Ozempic πέρα από απώλεια κιλών φέρεται να φέρνει και απροσδόκητες εγκυμοσύνες, σύμφωνα τουλάχιστον με τους ισχυρισμούς γυναικών ότι περίμεναν παιδί μετά τη χρήση του.

Σύμφωνα με την Daily Mail αυτό συνέβη, επειδή τα παραπανίσια κιλά συνδέονται με την υπογονιμότητα. Έτσι, όσες γυναίκες έχασαν βάρος λόγω του Ozempic, αύξησαν τις πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί.

Το δημοσίευμα έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση μιας Αμερικανίδας από τη Φλόριντα που προσπαθούσε να μείνει έγκυος για τρία χρόνια. Λίγο πριν καταφύγει στη λύση των εξωσωματικών, πήρε Mounjaro (παρόμοιας δράσης με το Ozempic) για να κρατήσει το βάρος και το σάκχαρο της σε χαμηλά επίπεδα. Το αποτέλεσμα: Κατάφερε να συλλάβει και πλέον έχει ένα κοριτσάκι επτά μηνών.

Ωστόσο, οι γιατροί προειδοποιούν για τη χρήση του και ξεκαθαρίζουν ότι πρέπει να λαμβάνεται μόνο από διαβητικούς για το σάκχαρο, καθώς αυτός είναι ο ρόλος του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Εντούτοις, κάνει θραύση ως φάρμακο για το αδυνάτισμα, ύστερα από προώθηση που δέχτηκε από αρκετούς διάσημους, είτε άτομα της showbiz, είτε από πολιτικούς. Παραδείγματος χάριν, ο Μπόρις Τζόνσον είχε γράψει άρθρο στην Daily Mail και ανέφερε πως αδυνάτισε χάρη στο Ozempic, προκαλώντας αντιδράσεις, αφού το αγόραζε κόσμος που δεν έχει διαβήτη, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμο στα άτομα που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments