Πολιτική

Καλλιάνος σε Άδωνι: Δεν φταις εσύ, φταίει η κλινική για την περιπέτεια υγείας του πατέρα μου

Καλλιάνος σε Άδωνι: Δεν φταις εσύ, φταίει η κλινική για την περιπέτεια υγείας του πατέρα μου

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Σειρά δηλώσεων ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Καλλιάνο προκάλεσε η δημοσιοποίηση από τον βουλευτή της ΝΔ της περιπέτειας υγείας του πατέρα του.

Άδωνις: Κανένας δεν αδιαφόρησε

Σειρά δηλώσεων ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Καλλιάνο προκάλεσε η δημοσιοποίηση από τον βουλευτή της ΝΔ της περιπέτειας υγείας του πατέρα του.

Υπενθυμίζεται πως στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν» νοσηλεύεται ο πατέρας του βουλευτή της ΝΔ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για το νοσοκομείο για το οποίο ο γνωστός μετεωρολόγος ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης με βίντεο που ανήρτησε στο Facebook του, με την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος για την ώρα να μην κάνει κάποιο σχόλιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πρώτο νοσοκομείο το οποίο υποδέχθηκε τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου ήταν το Ασκληπιείο της Βούλας σε γενική εφημερία. Στο νοσοκομείο αυτό έγινε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη εκτίμηση και εκεί κρίθηκε από τους γιατρούς ότι πρέπει να νοσηλευτεί σε αγγειοχειρουργική κλινική την οποία δεν διαθέτει το Ασκληπιείο και άρα με βάση το υπάρχον πρωτόκολλο έπρεπε να μεταφερθεί στο «Αττικόν». Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πατέρας του βουλευτή της ΝΔ, χθες, έπαθε ανακοπή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής απάντησε στον υπουργό Υγείας και στις αναφορές στη ΜΕΘ σημειώνοντας πως δεν τα βάζει μαζί του, καταγγέλλοντας τι δεν εφαρμόστηκε στην περίπτωση του πατέρα του.

«Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, σε ευχαριστώ θερμά για το ανθρώπινο μήνυμά σου. Δεν τα βάζω μαζί σου. Τα πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένα και δεν θελήσαμε να παραβούμε κανένα από αυτά» ανέφερε αρχικά στην ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος.

Και πρόσθεσε: «Ξέρουμε όμως και οι δυό μας, πολύ καλά το ξέρουμε φίλε Άδωνι, τι ήταν αυτό που δεν εφαρμόστηκε για 4-5 ολόκληρες μέρες. Και δεν φταίς εσύ για αυτό, φταίει η κλινική που ήταν ο πατεράς μου και οι γιατροί που τον “παρακολουθούσαν” και που έλεγαν ότι ο άνθρωπος πηγαίνει πολύ καλά ενώ καθημερινά το οξυγόνο του μειωνόταν. Έτσι δεν έλεγαν; Εσύ, σωστά λες, δεν μπορείς να παρέμβεις για το ποιός θα μπει στην ΜΕΘ. Κρίνουν όμως οι γιατροί».

«Έχω τα πάντα σε μηνύματα και σε κλήσεις (ηχητικά που έστελνα λόγω του ότι δεν είχα το κουράγιο ούτε να γράψω ένα μήνυμα) αλλά και όλα τα υπόλοιπα αποδεικτικά. Το τι θα κάνω από εδώ και πέρα αγαπητέ υπουργέ Άδωνι, με κάθε σεβασμό, θα σου πω ότι δεν αφορά κανέναν άλλον παρά μόνο τον πατέρα μου και την τιμή του. Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη, διότι στη θέση του πατέρα μου έχουν βρεθεί χιλιάδες άνθρωποι στο παρελθόν. Έχω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα καταθέτω και δημόσια αν χρειαστεί. Όπως και τα ακριβή ονόματα των Ιατρών» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του στο Mega χαρακτήρισε την ανακοίνωση του νοσοκομείου «γλυκανάλατη», υπογραμμίζοντας πως «εύχομαι, αν έχει παιδιά ο διοικητής του “Αττικόν” κ. Αποστολόπουλος και ο κάθε γιατρός αυτού του νοσοκομείου, να μην δουν τα παιδιά αυτών των ανθρώπων τον πατέρα τους όπως είδα εγώ τον δικό μου, να ξεψυχάει μπροστά μου».

«Ο Γιαννάκης το καλό παιδί που θα σκύβει το κεφάλι και θα λέει “ναι” σε όλα, θα πεθαίνει ο πατέρας μου και θα λέω και ευχαριστώ… τελειώσε η ιστορία αυτή. Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, σε ευχαριστώ θερμά για το ανθρώπινο μήνυμά σου. Δεν τα βάζω μαζί σου. Τα πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένα και δεν θελήσαμε να παραβούμε κανένα από αυτά. Ξέρουμε όμως και οι δυό μας, πολύ καλά το ξέρουμε φίλε Άδωνι, τι ήταν αυτό που δεν εφαρμόστηκε για 4-5 ολόκληρες μέρες. Και δεν φταίς εσύ για αυτό, φταίει η κλινική που ήταν ο πατεράς μου και οι γιατροί που τον “παρακολουθούσαν” και που έλεγαν ότι ο άνθρωπος πηγαίνει πολύ καλά ενώ καθημερινά το οξυγόνο του μειωνόταν. Έτσι δεν έλεγαν; Εσύ, σωστά λες, δεν μπορείς να παρέμβεις για το ποιός θα μπει στην ΜΕΘ. Κρίνουν όμως οι γιατροί.

  1. Τον Αγγειοχειρουργό που χειρούργησε τον πατέρα μου (ακρωτηριασμό δαχτύλου) τον εκλιπαρούσε ο αδερφός μου (ως καρδιολόγος – ηλεκτροφυσιολόγος Ιατρός) ότι δεν μπορεί να υποστηριχθεί στην απλή κλίνη της αγγειοχειρουργικής όπως πρέπει, ήθελε υποστήριξη αερομετρικά και αιμοδυναμικά σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ χωρίς διασωλήνωση. Ο Αγγειοχειρουργός όμως έλεγε ότι πάει υπέροχα ο πατέρας μου.
  2. Δεν μίλησε ποτέ στον αδερφο μου σαν συνάδελφος. Σε μένα έλεγε ότι πάει υπέροχα ο πατέρας μου και ότι οι εξετάσεις του είναι καταπληκτικές. Τα έχω όλα καταγεγραμμένα και σε μηνύματα και σε κλήσεις.
  3. Ο πατέρας μου δεν εκτιμήθηκε ποτέ από επιμελητή άλλης ειδικότητας παρά μόνο απο ειδικευόμενους άλλων ειδικοτήτων. Πολλοί από αυτούς ήταν απλοί φοιτητές.
  4. Μιλήσαμε με εντατικολόγους άλλων νοσοκομείων και δεν τον βάζανε σε ΜΕΘ γιατί έψαχναν με τις ώρες (όσο ο πατέρας μου έσβηνε) να βρουν αν πληρεί τα κριτήρια. Άραγε ποια είναι αυτά τα κριτήρια; Υπάρχουν ηλικιακά κριτήρια ή μπαίνουν σε ΜΕΘ μόνο αυτοί που είναι υγιείς;
  5. Βιώσαμε την “αρτιότητα” του επιστημονικού προσωπικού της συγκεκριμένης κλινικής, που ένας άνθρωπος που ήταν αιμοδυναμικά ασταθής, σηπτικός, με πτώση επιπέδου συνειδήσεως και με κορεσμό στο 60-65% κρίθηκε απο τον καθηγητή οτι δεν συντρέχει κανένας λόγος να μπεί στην πλατφόρμα για ΜΕΘ.
  6. Καθηγητής, διοικητής και υποδιοικητής, μου έλεγαν ότι οι εξετάσεις του πατέρα μου ήταν καταπληκτικές, τέλειες, κάτι παραπάνω από καλές δηλαδή. Και μου έλεγαν ότι οι Ιατροί της κλινικής αποφάσισαν ότι ο πατέρας μου πάει καλά. Εδώ αμφισβήτησαν ότι έχει και πνευμονική ίνωση κατά τα λεγόμενα του Καθηγητή, κάτι από το οποίο υποφέρει χρόνια. Τόσο καλές και αναλυτικές εκτιμήσεις έκαναν.
  7. Πήρα τηλέφωνο πάνω από 10 φορές τον Καθηγητή και μου είπε ότι δεν τον βάζει σε πλατφόρμα γιατί θα γίνει καλά. Δεν συντρέχει κανένας λόγος. Όταν είδε, μετά από 5 μέρες που τον παρακαλούσαμε γονυπετείς ότι πια είναι ένα βήμα πριν τον θάνατο, έδειξε ένα μικρό ενδιαφέρον και με το πάσο του τον έβαλε σε πλατφόρμα να μπει σε ΜΕΘ.
  8. Τελικά ο πατέρας μου έπαθε ανακοπή και τον έβαλαν σε ΜΕΘ στο ίδιο νοσοκομείο, στο Αττικό, τον οποίον διασωλήνωσαν.

Έχω τα πάντα σε μηνύματα και σε κλήσεις (ηχητικά που έστελνα λόγω του ότι δεν είχα το κουράγιο ούτε να γράψω ένα μήνυμα) αλλά και όλα τα υπόλοιπα αποδεικτικά. Το τι θα κάνω από εδώ και πέρα αγαπητέ Υπουργέ Άδωνι, με κάθε σεβασμό, θα σου πω ότι δεν αφορά κανέναν άλλον παρά μόνο τον πατέρα μου και την τιμή του.

Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη, διότι στη θέση του πατέρα μου έχουν βρεθεί χιλιάδες άνθρωποι στο παρελθόν. Έχω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα καταθέτω και δημόσια αν χρειαστεί. Όπως και τα ακριβή ονόματα των Ιατρών».

Γεωργιάδης: Σέβομαι τον πόνο κάθε συγγενούς, όμως για τον πατέρα του τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία

Νωρίτερα, διευκρινίσεις για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην περίπτωση του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι «κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε» για τον ασθενή, ο οποίος υπέστη ανακοπή και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Αττικόν.

Ο κ. Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) τόνισε: «Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του. Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβάνομαι τον πόνο».

Ωστόσο, θέλησε να εξηγήσει ορισμένα πράγματα για την ορθή ενημέρωση του κοινού.

«Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια.

Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία», ανέφερε ο Γεωργιάδης.

«Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια», πρόσθεσε.

Τρίτον ο κ. Γεωργιάδης, επισήμανε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό προσωπικό, ενώ στην προκείμενη περίπτωση «η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε».

«Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό. Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments