Πολιτική

Σπαρτιάτες: Σήμερα αποφασίζει ο Άρειος Πάγος αν θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές [vid]

Σπαρτιάτες: Σήμερα αποφασίζει ο Άρειος Πάγος αν θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται η απόφαση για το ποιοι από τους 46 συνδυασμούς και κόμματα που έχουν καταθέσει τη σχετική αίτηση θα λάβουν πράσινο φως για να κατέβουν στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για το αν οι Σπαρτιάτες θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται η απόφαση για το ποιοι από τους 46 συνδυασμούς και κόμματα που έχουν καταθέσει τη σχετική αίτηση θα λάβουν πράσινο φως για να κατέβουν στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Οι Σπαρτιάτες έχουν καταθέσει κανονικά ψηφοδέλτιο, ωστόσο ελέγχονται για τους δεσμούς του κόμματος με τον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά είχαν καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες υπομνήματα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών, τονίζοντας τις σχέσεις με τον φυλακισμένο χρυσαυγίτη. Η ΝΔ, στο υπόμνημά της, σημείωνε ότι πρόκειται για τον φυσικό ηγέτη του κόμματος και ζητούσε τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις και από το μέτωπο του Εκλογοδικείου, το οποίο θα κρίνει αν οι Σπαρτιάτες πρέπει να χάσουν τις έδρες τους στη Βουλή, σε περίπτωση που κρίνει ότι ο φυσικός τους ηγέτης είναι ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και έγκλειστος στη φυλακή Ηλίας Κασιδιάρης. Κάτι που είτε θα οδηγήσει σε αναλογικό καταμερισμό των εδρών τους στα άλλα κόμματα, είτε σε επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειες όπου εξελέγησαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments